Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea lui Ludovic Orban

Zoom Momente esențiale din tinerețea lui Ludovic Orban

1963 – Vine pe lume Ludovic Orban, într-o fabrică de instrumente muzicale din Brașov. El a fost un copil precoce: încă de mic știa să cânte la mandolină la fel de bine ca acum, adică deloc.

1972 – Îi propune învățătoarei să pună pe versuri compunerea lui despre cum și-a petrecut vacanța de vară, iar apoi să o cânte la mandolină. Învățătoarea acceptă imediat, încântată că elevul ei are talente nebănuite. Legenda spune însă că femeia e surdă și acum. În momentul în care Orban a început să cânte, ea și-a pierdut orice dorință de a mai auzi ceva vreodată.

1980 – În iarna geroasă a acestui an, vede în vitrina unui magazin de instrumente muzicale o superbă mandolină din care visează să-și facă guler într-o zi. Sau, mă rog, să-i facă altcineva guler din ea, după ce devine suficient de enervant încercând să cânte la 3 dimineața o melodie cunoscută, dar pe care n-o nimerește deloc.

1982 – Autoritățile îl somează să se angajeze, dar Ludovic Orban ridică din umeri și spune că momentan așteaptă să se elibereze postul de premier. Pentru că a dat dovadă de simțul umorului, e angajat cu juma’ de normă la circ, unde activează și acum. Dacă nu prea se știe despre asta, e din cauză că Circul Orășenesc din Mizil se simte ușor jenat de asocierea cu un personaj atât de ridicol.

1989 – În zilele confuze ale Revoluției, iese pe stradă doar într-un tricou și într-o chitară făcută guler de niște revoluționari cărora încercase să le compună un imn. Până la urmă, se încălzește cu gulerul, dându-i foc într-un gang în care-și petrece restul nopții, așteptând să se elibereze o funcție la vârful statului, ca să scape și el de spectrul șomajului.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale