Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea lui Marcel Vela

Zoom Momente esențiale din tinerețea lui Marcel Vela

1963 – Vine pe lume Marcel Vela. Se pare că el avea asupra lui și o declarație pe propria răspundere, unde scria că urgența deplasării pe lume este o sarcină ajunsă la termen.

1970 – Marcel Vela începe să frecventeze clasele primare ale unei școli din localitate. Părinții îl instruiesc să fie un copil cuminte și să respecte ordonanțele militare ale învățătoarei.

1972 – Marcel Vela ia nota 7 pentru o declarație pe propria răspundere despre cum și-a petrecut vacanța de vară. Se pare că învățătoarea i-a scăzut trei puncte din cauză că Vela nu a pus data corect și pentru că mersul la scăldat nu constituia o urgență.

1976 – În timp ce copiii de vârsta lui jucau fotbal în parcarea din fața blocului, Marcel Vela avea grijă să le noteze datele personale într-un carnețel, ca să le dea mai târziu amenzi pentru că practică sporturi de echipă și nu activități fizice individuale, așa cum spune ordonanța militară numărul 1.

1980 – Adolescent fiind, cunoaște fiorii primei iubiri: se îndrăgostește de o geacă de piele de care nu se va mai despărți niciodată.

1982 – Dă examenul de bacalaureat. La proba de română, îi pică nuvela „Sobieski și românii“, care spune povestea unor străjeri care se izolaseră în Cetatea Neamțului și care-s nevoiți să iasă din carantină atunci când un rege polonez ajunge cu armata lui sub zidurile cetății și începe să o asedieze.

2004 – Ajunge primar al orașului Caransebeș, care i-a atras atenția pentru că vine, în ordine alfabetică, chiar înainte de „carantină“.

1 comentariu

 1. #1

  Acest stareț al bastonului de gene… pardon, de cauciuc numără ca Pristanda electoral, fiindcă știe mai bine de ce avem nevoie urgent, libertatea fiind un moft. Morții și vindecații se numără?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Hora statică

  14 iulie 2020

  Sfaturile medicale ale specialistului în matematica de liceu Klaus Iohannis, aureolate de farmecul repetitiv al îndemnurilor domnului diriginte către indisciplinații cetățeni ai acestei țări de-a sta pitulați în casă, de […]

 • Partidul, mai feroce ca COVID-ul

  14 iulie 2020

  Cele patru stadioane din București pe care urmau să se antreneze Ibrahimovici și Messi nu-s gata. N-am reușit să terminăm nici linia de metrou care i-ar fi adus de la […]

 • Dați-vă juriștii la școală!

  14 iulie 2020

  Cum te întorci prin vreun partid din România dai de câte un jurist, specialist în Drept, absolvent de Drept, avocat, și tot așa. Mulți dintre parlamentari sunt absolvenți de Drept, […]

 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]