Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea lui Victor Pițurcă

Zoom Momente esențiale din tinerețea lui Victor Pițurcă

1956 – Se naște Victor Pițurcă. Inițial, el n-a văzut lumina zilei, deoarece lumina venea fix din spatele lui, lovindu-l în ceafă.

1957 – Victor Pițurcă face primul pas. Mai exact, este vorba despre un pas la ofsaid.

1960 – Piți dă pentru prima oară cu piciorul în minge, după ce până atunci marcase numeroase goluri cu ceafa, cu urechea și cu spinarea.

1963 – Prima zi de școală. Lui Piți nu prea îi place la ore, deoarece, la valoarea lui, nu acceptă să stea pe bancă. El vrea să iasă în față, la tablă. Chiar dacă nu e mereu pregătit, se găsește câte un coleg care să îi șoptească răspunsul corect.

1970 – Are loc Campionatul Mondial din Mexic. Piți comentează meciurile strâmbând din nas. De la noi, fotbalistul lui preferat a fost Dobrin, pentru că n-a jucat deloc.

1975 – Dă examenul de bacalaureat, unde-i pică fix subiectul pe care-l pregătise cel mai bine: „Sobieski și românii“, de Costache Negruzzi. Pițurcă scrie în lucrare că greșeala plăieșilor din cetate e că nu s-au apărut destul de bine, cu un dispozitiv de doi fundași centrali, un libero și un închizător. În plus, toți plăieșii din cetate trebuie să facă faza defensivă, pentru că nu-s brazilieni, ca să stea numai în atac.

1983 – Se transferă la Steaua. El a ales să vină la echipa Ministerului Apărării pentru că filosofia lui de joc spune că apărarea e oricum cea mai importantă.

1986 – Câștigă Cupa Campionilor cu Steaua. Se pare că, atunci când s-a ajuns la lovituri de departajare, l-a sfătuit pe nea Imi să abandoneze vechea lui strategie și să joace cu doi portari.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Minoritatea lui Onan

  27 iulie 2021

  LGBT nu mai e ce-a fost. Buchetul erotic al diversității de sex și de gen a ajuns o pădure tropicală în care exploratorii descoperă, fără odihnă, specii noi. LGBT e […]

 • Când au băgat ăștia și prostie în vaccin?

  27 iulie 2021

  Campania publicitară a Guvernului ne spune că vaccinul conține o sumedenie de lucruri. Realmente o sumedenie. Și toate, aproape toate sunt aspiraționale, pentru diverse segmente ale populației. Dar, pentru că […]

 • La vache qui rit

  27 iulie 2021

  Fîntînă cu găleata furată de-un calic la care se închinară-nsetații șapte veacuri, pe miriștea cu părul uscat de borangic, în țara unde parcă nu s-a-ntîmplat nimic, Istoria bolește și nimeni […]

 • Strigături oltenești cu ocazia celei de-a patra descălecări a pandemiei

  20 iulie 2021

  Biată Coană-a Europii stă cu ochii pe colac, suferă de boala popii, ține mila sub capac. Patimă neîntreruptă de COVID și de buget, vino, lady, prin conductă, că te-aștept la […]

 • România ignorantă

  20 iulie 2021

  Modești și neobosiți, acești copii își trăiesc succesul în tăcere. Din mințile lor izvorăște toată frumusețea care lipsește unei țări întregi. Pe medaliile lor, din care s-ar putea clădi un […]