Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea Vioricăi Dăncilă

Zoom Momente esențiale din tinerețea Vioricăi Dăncilă

1963 – Vine pe lume Viorica Dăncilă, într-o maternitate din Teleorman aservită lui Liviu Dragnea. Se pare că asistentele care au asistat la nașterea ei erau de fapt secretare de la PSD, angajate de formă la maternitatea din Roșiorii de Vede, ca să-și ia și ele salariul de undeva.

1968 – În primii ani de viață, Viorica Dăncilă n-a spus mai nimic, pentru că nu avea o foaie de pe care să citească.

1972 – Greșeală penibilă la o oră de citire. Viorica Dăncilă confundă litera h cu capitala Republicii Kosovo, Priștina. Gafa e cu atât mai mare cu cât pe vremea aia statul român nu recunoștea oficial litera h.

1979 – Viorica Dăncilă cunoaște fiorii primei iubiri. Se spune că, atunci când se afla în situații sociale în care nu știa ce să spună, scotea scrisorile de dragoste primite de la partener și începea să citească de pe ele cu voce tare, ca să nu apară vreun moment de tăcere jenantă.

1982 – Termină clasa a XII-a la Liceul Energetic din Ploiești, unde s-a înscris crezând că școala nu duce lipsă de energie și că lumina se ia mai rar ca-n alte părți.

1983 – Urmează cursurile Facultății de Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor. Practic, e ca și cum ar fi avut o activitate subversivă, împotriva regimului comunist, care condamna în termeni duri exploatarea zăcământului de către om.

1985 – Pică încă un examen la Facultatea de Foraj. Îi blestemă pe ăia care-au avut ideea să îngroape la mare adâncime resursele de subsol, doar ca să ne chinuim noi acum și să săpăm după ele. Ce-avea dacă le lăsau la suprafață? De ce-au ținut morțiș să le ascundă, că doar nu le mâncau dinozaurii?

1989 – În vidul de putere care s-a creat după căderea lui Nicolae Ceaușescu, Viorica Dăncilă își anunță candidatura pentru președinție. Își dă seama însă că n-are nici o șansă atunci când în aceeași cursă se mai înscriu o agrafă de birou și o sticlă goală de lapte, cu botul puțin ciobit.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]