Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea Vioricăi Dăncilă

Zoom Momente esențiale din tinerețea Vioricăi Dăncilă

1963 – Vine pe lume Viorica Dăncilă, într-o maternitate din Teleorman aservită lui Liviu Dragnea. Se pare că asistentele care au asistat la nașterea ei erau de fapt secretare de la PSD, angajate de formă la maternitatea din Roșiorii de Vede, ca să-și ia și ele salariul de undeva.

1968 – În primii ani de viață, Viorica Dăncilă n-a spus mai nimic, pentru că nu avea o foaie de pe care să citească.

1972 – Greșeală penibilă la o oră de citire. Viorica Dăncilă confundă litera h cu capitala Republicii Kosovo, Priștina. Gafa e cu atât mai mare cu cât pe vremea aia statul român nu recunoștea oficial litera h.

1979 – Viorica Dăncilă cunoaște fiorii primei iubiri. Se spune că, atunci când se afla în situații sociale în care nu știa ce să spună, scotea scrisorile de dragoste primite de la partener și începea să citească de pe ele cu voce tare, ca să nu apară vreun moment de tăcere jenantă.

1982 – Termină clasa a XII-a la Liceul Energetic din Ploiești, unde s-a înscris crezând că școala nu duce lipsă de energie și că lumina se ia mai rar ca-n alte părți.

1983 – Urmează cursurile Facultății de Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor. Practic, e ca și cum ar fi avut o activitate subversivă, împotriva regimului comunist, care condamna în termeni duri exploatarea zăcământului de către om.

1985 – Pică încă un examen la Facultatea de Foraj. Îi blestemă pe ăia care-au avut ideea să îngroape la mare adâncime resursele de subsol, doar ca să ne chinuim noi acum și să săpăm după ele. Ce-avea dacă le lăsau la suprafață? De ce-au ținut morțiș să le ascundă, că doar nu le mâncau dinozaurii?

1989 – În vidul de putere care s-a creat după căderea lui Nicolae Ceaușescu, Viorica Dăncilă își anunță candidatura pentru președinție. Își dă seama însă că n-are nici o șansă atunci când în aceeași cursă se mai înscriu o agrafă de birou și o sticlă goală de lapte, cu botul puțin ciobit.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]