Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din tinerețea Vioricăi Dăncilă

Zoom Momente esențiale din tinerețea Vioricăi Dăncilă

1963 – Vine pe lume Viorica Dăncilă, într-o maternitate din Teleorman aservită lui Liviu Dragnea. Se pare că asistentele care au asistat la nașterea ei erau de fapt secretare de la PSD, angajate de formă la maternitatea din Roșiorii de Vede, ca să-și ia și ele salariul de undeva.

1968 – În primii ani de viață, Viorica Dăncilă n-a spus mai nimic, pentru că nu avea o foaie de pe care să citească.

1972 – Greșeală penibilă la o oră de citire. Viorica Dăncilă confundă litera h cu capitala Republicii Kosovo, Priștina. Gafa e cu atât mai mare cu cât pe vremea aia statul român nu recunoștea oficial litera h.

1979 – Viorica Dăncilă cunoaște fiorii primei iubiri. Se spune că, atunci când se afla în situații sociale în care nu știa ce să spună, scotea scrisorile de dragoste primite de la partener și începea să citească de pe ele cu voce tare, ca să nu apară vreun moment de tăcere jenantă.

1982 – Termină clasa a XII-a la Liceul Energetic din Ploiești, unde s-a înscris crezând că școala nu duce lipsă de energie și că lumina se ia mai rar ca-n alte părți.

1983 – Urmează cursurile Facultății de Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor. Practic, e ca și cum ar fi avut o activitate subversivă, împotriva regimului comunist, care condamna în termeni duri exploatarea zăcământului de către om.

1985 – Pică încă un examen la Facultatea de Foraj. Îi blestemă pe ăia care-au avut ideea să îngroape la mare adâncime resursele de subsol, doar ca să ne chinuim noi acum și să săpăm după ele. Ce-avea dacă le lăsau la suprafață? De ce-au ținut morțiș să le ascundă, că doar nu le mâncau dinozaurii?

1989 – În vidul de putere care s-a creat după căderea lui Nicolae Ceaușescu, Viorica Dăncilă își anunță candidatura pentru președinție. Își dă seama însă că n-are nici o șansă atunci când în aceeași cursă se mai înscriu o agrafă de birou și o sticlă goală de lapte, cu botul puțin ciobit.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]

 • #danbarnafacts

  13 august 2019

  Din spuma mării contractelor cu statul a apărut, imaculat și superb în nimicnicia lui, ca un câine turbat, Dan Barna. Și, deodată, a început să spună tâmpenii. Poate îl știți. […]

 • Caracal, mon amour

  6 august 2019

  Zilele trecute, pe la ora cînd Ion Cristoiu obișnuiește să tragă pe nări praful din Biblioteca Academiei, îmi făcui și eu rondul pe la Piața Obor, unde zarzavagiii scot natura […]

 • Olimpiada PROȘTILOR

  6 august 2019

  România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, […]

Ultimele articole