Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Adrian Papahagi

Zoom Momente esențiale din viața lui Adrian Papahagi

1976 – Se naște, la Cluj, Adrian Papahagi, cu o întârziere de 600 de ani. Lui i-ar fi plăcut să vină pe lume în epoca medievală, pentru că pe vremea aia se făcea carte, nu ca acum, când studenții pierd vremea pe Facebook și se uită la seriale sexo-marxiste. Papahagi ar fi preferat să se nască în Franța medievală, unde se trăia bine, mai ales dacă erai rege.

1983 – Prima zi de școală. Adrian Papahagi o roagă pe învățătoare să-l învețe și nițică latină, în caz că apare vreo urgență și trebuie să se distanțeze rapid de plebea vulgară și de mitocănia ineptă a elevului de rând. Nici nu apucă să termine ce are de spus, că niște colegi de clasă îl iau pe sus și-l agață într-un cuier. Degeaba țipă bietul Papahagi după ajutor în greaca veche. Nici măcar învățătoarea nu înțelege ce vrea, așa că pleacă la treburile ei.

1988 – În timp ce copiii de vârsta lui joacă fotbal, Papahagi stă pe margine și comentează în latină fazele cele mai importante.

1994 – La examenul de bacalaureat îi pică subiectul pe care-l pregătise cel mai bine: Miorița. Se pare că întrebarea suna cam așa: “Ce rețete culinare pe bază de mioriță cunoașteți?”.

1999 – Adrian Papahagi se oprește, cu studiile, la perioada medievală. Așa se face că n-a auzit nici în ziua de azi de forța gravitațională, de electricitate sau de motoare cu abur.

2010 – Devine consilier la Ministerul de Externe, în timpul mandatului lui Teodor Baconschi. Cere insistent să fie trimis ambasador în Grecia Antică, unde să-i uimească pe localnici cu predicțiile pe care-o să le facă despre Evul Mediu timpuriu.

2019 – Dezgustat de maneaua de la Electric Castle, Papahagi și-a anulat deja seminarul despre Toma d’Aquino pe care voia să-l țină pro bono în cadrul festivalului.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Alt supozitor basist transformat in tampon macovist. Aceasi teapa cu Funeriu. Elite inchipuite, prosti ca noaptea, manipulati si naivi ca niste copii de gradinita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]