Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Adrian Papahagi

Zoom Momente esențiale din viața lui Adrian Papahagi

1976 – Se naște, la Cluj, Adrian Papahagi, cu o întârziere de 600 de ani. Lui i-ar fi plăcut să vină pe lume în epoca medievală, pentru că pe vremea aia se făcea carte, nu ca acum, când studenții pierd vremea pe Facebook și se uită la seriale sexo-marxiste. Papahagi ar fi preferat să se nască în Franța medievală, unde se trăia bine, mai ales dacă erai rege.

1983 – Prima zi de școală. Adrian Papahagi o roagă pe învățătoare să-l învețe și nițică latină, în caz că apare vreo urgență și trebuie să se distanțeze rapid de plebea vulgară și de mitocănia ineptă a elevului de rând. Nici nu apucă să termine ce are de spus, că niște colegi de clasă îl iau pe sus și-l agață într-un cuier. Degeaba țipă bietul Papahagi după ajutor în greaca veche. Nici măcar învățătoarea nu înțelege ce vrea, așa că pleacă la treburile ei.

1988 – În timp ce copiii de vârsta lui joacă fotbal, Papahagi stă pe margine și comentează în latină fazele cele mai importante.

1994 – La examenul de bacalaureat îi pică subiectul pe care-l pregătise cel mai bine: Miorița. Se pare că întrebarea suna cam așa: “Ce rețete culinare pe bază de mioriță cunoașteți?”.

1999 – Adrian Papahagi se oprește, cu studiile, la perioada medievală. Așa se face că n-a auzit nici în ziua de azi de forța gravitațională, de electricitate sau de motoare cu abur.

2010 – Devine consilier la Ministerul de Externe, în timpul mandatului lui Teodor Baconschi. Cere insistent să fie trimis ambasador în Grecia Antică, unde să-i uimească pe localnici cu predicțiile pe care-o să le facă despre Evul Mediu timpuriu.

2019 – Dezgustat de maneaua de la Electric Castle, Papahagi și-a anulat deja seminarul despre Toma d’Aquino pe care voia să-l țină pro bono în cadrul festivalului.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Alt supozitor basist transformat in tampon macovist. Aceasi teapa cu Funeriu. Elite inchipuite, prosti ca noaptea, manipulati si naivi ca niste copii de gradinita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]