Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Dan Barna

Zoom Momente esențiale din viața lui Dan Barna

1975 – Se naște Dan Barna. El este imediat recunoscut de medicii și de asistentele de la maternitate, care-l văzuseră la Antena 3. Se pare că aceiași medici i-au povestit și frizerului din localitate cum arată Dan Barna, ca să-l recunoască și el.

1982 – Dan Barna decide să urmeze cursurile unei școli din localitate, ca să audă mai multă lume de el și să aibă șanse mai mari la alegerile prezidențiale. Pentru că i se părea inutil să-și pună stiloul și creioanele într-un recipient pe care apoi să-l pună, la rândul lui, în ghiozdan, inițiază campania „Fără penar în funcții publice”. Adună semnături de la toți elevii de clasa întâi care știu să scrie.

1987 – Scrie o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară: mai exact, și-a petrecut-o adunând semnături, mergând în drumeții pe munte la cules de semnături și jucând cu băieții de la bloc fotbal pe semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”.

1989 – În zilele tulburi ale Revoluției, Dan Barna și colegii se mobilizează și preiau puterea, alungându-l din partid pe Nicușor Dan.

1994 – La examenul de bacalaureat, îi pică Pădurea spânzuraților și scrie despre cum statul și ONG-urile ecologiste ar trebui să facă ceva ca să nu fie și ea defrișată.

1998 – Termină Facultatea de Drept a Universității din București. După ce-a învățat, ani de zile, tot felul de legi, își dă seama că nu-s destule și că vrea să intre-n Parlament, ca să facă și mai multe.

2016 – Devine secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, în Guvernul Cioloș. Face un calcul sumar și-și dă seama că, dacă am avea câte un Minister al Fondurilor pentru fiecare continent de pe glob, România ar fi o țară bogată.

2017 – Ajunge președinte al USR. Face schimb de impresii cu Nicolae Manolescu despre cum e să fii președinte al USR.

2019 –Dan Barna anunță că vrea o funcție mai importantă, poate președinte de țară, dar își cunoaște limitele și va începe de jos, cu o țară fără mari pretenții: România.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt