Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Daniel Funeriu

Zoom Momente esențiale din viața lui Daniel Funeriu

1971 – Vine pe lume Daniel Funeriu, cu un ghiozdan plin de caiete și cu toate creioanele din penar ascuțite. Se pare că Funeriu era foarte hotărât să acumuleze cunoștințe, pe care să le aplice pe urmă la olimpiadele de chimie pe unde aveau să-l poarte valurile vieții.

1978 – Începe cursurile primare. Elev sârguincios, Funeriu învață la perfecție drumul spre școală, pe care-l va aplica aproape zilnic timp de mulți ani.

1979 – În timp ce copiii de vârsta lui băteau mingea în fața școlii, Funeriu stătea pe margine și le observa mișcările, ca să învețe regulile jocului și să le aplice și el într-o zi, când încercările vieții îl vor pune în fața situației de a juca fotbal.

1980 – Are ca temă o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară. Scrie că și-a petrecut-o învățând să scrie o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară.

1985 – Se îndrăgostește de o colegă și-i scrie o poezie în Turbo Pascal, limbajul de programare universal al dragostei.

1988 – Pleacă în Franța de unul singur, folosindu-se de cunoștințele temeinice de geografie care îi spuneau că Franța e la vest de România.

1989 – La finalul studiilor liceale, își dă bacalaureatul la Strasbourg, unde are de comentat nuvela istorică „Alexandre Lapusneano“.

1999 – Devine doctor în chimie, titlu la care vloggerii de succes din ziua de azi pot doar să viseze, în scurtele pauze în care nu-și numără banii.

2008 – Este ales europarlamentar. Aici, el aplică tehnicile de negociere cu care l-a echipat școala românească și-și părăsește după un an postul, devenind ministru.

2009 – Ajunge ministru al Educației în Guvernul Boc. Decide să amplaseze camere de supraveghere la Bac, să vadă și el cum copiază elevii, pentru că de mult timp era curios.

2019 – Bate cu sălbăticie un sac de box, care nu se putea apăra în cauză că era fixat de podea. După ce filmarea ajunge pe Internet, utilizatorii se autosesizează și-ncep să facă mișto de el.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]