Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Florentin Pandele

Zoom Momente esențiale din viața lui Florentin Pandele

1961 – Vine pe lume Florentin Pandele, într-o familie modestă, părinții lui neavând nici măcar o localitate unde să fie primari. Se pare că Pandele a văzut lumina zilei într-o maternitate decorată cu bun gust, pătuțul lui fiind plasat chiar între fântâna arteziană din centrul salonului și statueta aurită cu pescarul chinez.

1969 – La finalul clasei I, e capabil, în sfârșit, să se semneze ca primarul. Își dă seama că tot ce-i mai trebuie acum e o primărie, poate chiar și o primăriță, la un moment dat.

1973 – De-a lungul copilăriei, e martor la consecințele consumului exagerat de alcool, în special datorită bibeloului cu bețivi, plasat la vedere, pe un raft din sufragerie.

1980 – Trece cu brio examenul de Bac, după ce la limba și literatura română îi pică exact subiectul pe care l-a pregătit cel mai bine: țăranii din romanul Răscoala și de ce ei își decorau casele fără nici un pic de gust, cu bibelouri aduse din China.

1981 – Peștele de pe televizor îl inspiră să plece pe mare. Intră la Institutul de Marină “Mircea cel Bătrân”, din Constanța, visând să exploreze mările în căutarea unor continente încă necunoscute, pe care să le stăpânească din poziția de primar.

2000 – Devine primar al orașului Voluntari, după ce-i întreabă pe cetățeni cine se oferă voluntar să-l voteze.

2004 – Termină Facultatea de Drept din cadrul Universității “Bioterra”. El a ales să studieze la Universitatea “Bioterra” după ce și-a dat seama că Terra e planeta lui preferată și că n-ar putea locui niciodată pe alt corp ceresc, pentru că l-ar omorî dorul de casă.

2013 – Are loc o întâlnire istorică, între primarul Florentin Pandele și omologul lui din Florența, Voluntario Pandelli.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt