Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Florentin Pandele

Zoom Momente esențiale din viața lui Florentin Pandele

1961 – Vine pe lume Florentin Pandele, într-o familie modestă, părinții lui neavând nici măcar o localitate unde să fie primari. Se pare că Pandele a văzut lumina zilei într-o maternitate decorată cu bun gust, pătuțul lui fiind plasat chiar între fântâna arteziană din centrul salonului și statueta aurită cu pescarul chinez.

1969 – La finalul clasei I, e capabil, în sfârșit, să se semneze ca primarul. Își dă seama că tot ce-i mai trebuie acum e o primărie, poate chiar și o primăriță, la un moment dat.

1973 – De-a lungul copilăriei, e martor la consecințele consumului exagerat de alcool, în special datorită bibeloului cu bețivi, plasat la vedere, pe un raft din sufragerie.

1980 – Trece cu brio examenul de Bac, după ce la limba și literatura română îi pică exact subiectul pe care l-a pregătit cel mai bine: țăranii din romanul Răscoala și de ce ei își decorau casele fără nici un pic de gust, cu bibelouri aduse din China.

1981 – Peștele de pe televizor îl inspiră să plece pe mare. Intră la Institutul de Marină “Mircea cel Bătrân”, din Constanța, visând să exploreze mările în căutarea unor continente încă necunoscute, pe care să le stăpânească din poziția de primar.

2000 – Devine primar al orașului Voluntari, după ce-i întreabă pe cetățeni cine se oferă voluntar să-l voteze.

2004 – Termină Facultatea de Drept din cadrul Universității “Bioterra”. El a ales să studieze la Universitatea “Bioterra” după ce și-a dat seama că Terra e planeta lui preferată și că n-ar putea locui niciodată pe alt corp ceresc, pentru că l-ar omorî dorul de casă.

2013 – Are loc o întâlnire istorică, între primarul Florentin Pandele și omologul lui din Florența, Voluntario Pandelli.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]