Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Florentin Pandele

Zoom Momente esențiale din viața lui Florentin Pandele

1961 – Vine pe lume Florentin Pandele, într-o familie modestă, părinții lui neavând nici măcar o localitate unde să fie primari. Se pare că Pandele a văzut lumina zilei într-o maternitate decorată cu bun gust, pătuțul lui fiind plasat chiar între fântâna arteziană din centrul salonului și statueta aurită cu pescarul chinez.

1969 – La finalul clasei I, e capabil, în sfârșit, să se semneze ca primarul. Își dă seama că tot ce-i mai trebuie acum e o primărie, poate chiar și o primăriță, la un moment dat.

1973 – De-a lungul copilăriei, e martor la consecințele consumului exagerat de alcool, în special datorită bibeloului cu bețivi, plasat la vedere, pe un raft din sufragerie.

1980 – Trece cu brio examenul de Bac, după ce la limba și literatura română îi pică exact subiectul pe care l-a pregătit cel mai bine: țăranii din romanul Răscoala și de ce ei își decorau casele fără nici un pic de gust, cu bibelouri aduse din China.

1981 – Peștele de pe televizor îl inspiră să plece pe mare. Intră la Institutul de Marină “Mircea cel Bătrân”, din Constanța, visând să exploreze mările în căutarea unor continente încă necunoscute, pe care să le stăpânească din poziția de primar.

2000 – Devine primar al orașului Voluntari, după ce-i întreabă pe cetățeni cine se oferă voluntar să-l voteze.

2004 – Termină Facultatea de Drept din cadrul Universității “Bioterra”. El a ales să studieze la Universitatea “Bioterra” după ce și-a dat seama că Terra e planeta lui preferată și că n-ar putea locui niciodată pe alt corp ceresc, pentru că l-ar omorî dorul de casă.

2013 – Are loc o întâlnire istorică, între primarul Florentin Pandele și omologul lui din Florența, Voluntario Pandelli.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

Ultimele articole