Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Teodor Meșecanu

Zoom Momente esențiale din viața lui Teodor Meșecanu

1941 – Vine pe lume Teodor Meleșcanu, la acea vreme un bărbat de vârstă mijlocie care văzuse multe la viața lui și căruia începuseră deja să-i apară primele fire albe de păr.

1944 – Teodor Meleșcanu era, în acte, un copil de trei ani, dar toți adulții sunt uimiți că acest vlăjgan de un metru nouăzeci are atâtea povești despre primul război mondial. Întrebat dacă a luptat pe front, Meleșcanu spune că nu, pentru că-n 1916 era deja prea bătrân pentru încorporare.

1953 – La orele de istorie își uimește colegii cu cunoștințele lui despre domnitori, mai ales că pe mulți i-a întâlnit personal sau măcar a auzit povești despre ei de la spătarii și hatmanii care i-au cunoscut.

1964 – Termină Facultatea de Drept, ocazie cu care observă că legile s-au schimbat multe de pe vremea lui Neagoe Basarab și că acum nu-ți mai taie nimeni urechile dacă uiți să tragi clopotele atunci când năvălesc tătarii sau leșii.

1966 – Intră în diplomație cu o singură condiție: să nu fie trimis în stepele de la nord de Marea Neagră, pentru că niciodată nu s-a înțeles bine cu pecenegii. Ar prefera mai degrabă o solie în Bizanț.

1978 – E trimis la Misiunea Permanentă a României de pe lângă ONU, la Geneva. Meleșcanu îi întreabă pe localnici pe unde mai umblă tipul ăla care trăgea cu arbaleta după mere, pentru că are să-i dea bani și de ceva timp nu mai răspunde la scrisori.

1989 – Pică regimul Ceaușescu. Teodor Meleșcanu nu e deloc încântat: ”Asta mai lipsea, acum am de ținut minte două revoluții în ‘89”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Vulpea cu clopoțel

  19 februarie 2019

  Cu tirbușonul în mînă, am încercat zilele trecute să extrag tîlcul unei întîmplări hazlii povestite de un amic proaspăt întors dintr-o excursie prin secuime. Cazați la cabana unui pădurar care, […]

 • Cam pioană

  19 februarie 2019

  Laura Codruța Kövesi doarme acum somnul neliniștit al urmăriților penal, învelită cu pătura otrăvită a prezumției de nevinovăție. Judecata publică a început să parcurgă etapele torturii, de astă dată cu […]

 • Asistații de la SRI

  19 februarie 2019

  Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l […]

 • În așteptarea atletului lui Dumnezeu

  12 februarie 2019

  A fost nevoie ca un parcagiu italian să se metamorfozeze în medic, pe pajiștea cu fătuci mioritice producătoare de silicon, pentru a vorbi de seninătatea criminală cu care am acceptat […]

 • Adevăratul nume al Laurei Codruța Kövesi

  12 februarie 2019

  Pentru o țară de mărime medie, îndepărtată și înapoiată, binecuvîntată de un dumnezeu amnezic, irigată de rîuri fără pești, locuită de oameni fără obraz, poluată de vorbe, ocolită de autostrăzi, […]

romania100