Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Teodor Meșecanu

Zoom Momente esențiale din viața lui Teodor Meșecanu

1941 – Vine pe lume Teodor Meleșcanu, la acea vreme un bărbat de vârstă mijlocie care văzuse multe la viața lui și căruia începuseră deja să-i apară primele fire albe de păr.

1944 – Teodor Meleșcanu era, în acte, un copil de trei ani, dar toți adulții sunt uimiți că acest vlăjgan de un metru nouăzeci are atâtea povești despre primul război mondial. Întrebat dacă a luptat pe front, Meleșcanu spune că nu, pentru că-n 1916 era deja prea bătrân pentru încorporare.

1953 – La orele de istorie își uimește colegii cu cunoștințele lui despre domnitori, mai ales că pe mulți i-a întâlnit personal sau măcar a auzit povești despre ei de la spătarii și hatmanii care i-au cunoscut.

1964 – Termină Facultatea de Drept, ocazie cu care observă că legile s-au schimbat multe de pe vremea lui Neagoe Basarab și că acum nu-ți mai taie nimeni urechile dacă uiți să tragi clopotele atunci când năvălesc tătarii sau leșii.

1966 – Intră în diplomație cu o singură condiție: să nu fie trimis în stepele de la nord de Marea Neagră, pentru că niciodată nu s-a înțeles bine cu pecenegii. Ar prefera mai degrabă o solie în Bizanț.

1978 – E trimis la Misiunea Permanentă a României de pe lângă ONU, la Geneva. Meleșcanu îi întreabă pe localnici pe unde mai umblă tipul ăla care trăgea cu arbaleta după mere, pentru că are să-i dea bani și de ceva timp nu mai răspunde la scrisori.

1989 – Pică regimul Ceaușescu. Teodor Meleșcanu nu e deloc încântat: ”Asta mai lipsea, acum am de ținut minte două revoluții în ‘89”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O, ce veste minunate!

  11 decembrie 2018

  Ultraliberalul Macron s-a comportat ca un peștișor de acvariu dispus să facă ordine în ocean. Adică să-i scutească pe marii rechini de taxa pe pradă și să le mărească guvizilor […]

 • Manu militari

  11 decembrie 2018

  Un grup organizat de generali SRI înfășurat, ca un fular de postav, în jurul președintelui Iohannis, la Alba Iulia. O imagine-stigmat, rămasă pe umărul Centenarului, în lipsă de altceva mai […]

 • Cel mai lent din curtea școlii

  11 decembrie 2018

  În decembrie 2015, Klaus Iohannis era pe val. Sărbătorea un an de la preluarea mandatului prezidențial și reușise să scape de guvernul PSD condus de Ponta, instalând un guvern tehnocrat. […]

 • În mahalalele istoriei

  4 decembrie 2018

  În vreme ce stafia miliardarului Soros stă cu ochii pe fostele țări socialiste ca nu cumva guvernanții să bage nechezol în rația noastră de libertate, Karl Marx și-a scos și […]

 • Cîinii de pază ai Securității

  4 decembrie 2018

  Samsarul agrar Adrian Rădulescu, valetul moșierului de la Nana și fost parlamentar PDL, a recunoscut controlul serviciilor asupra listelor de candidați. “Nu l-am adus noi, l-au adus Serviciile și ni […]

bt
romania100