Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Theodor Paleologu

Zoom Momente esențiale din viața lui Theodor Paleologu

1973 – Vine pe lume Theodor Paleologu, într-o străveche familie de eseiști bizantini. Se pare că strămoșii pe linie directă ai lui Theodor Paleologu au apărat Constantinopolul de turci, prin eseuri bine argumentate în revistele literare ale vremii. El s-a născut într-un neam de boieri care se ocupau cu meșteșugul milenar al boieritului.

1980 – Prima zi de școală. Theodor îi atrage atenția învățătoarei că e cam obraznică și că familia ei n-are cei 700 de ani de-acasă.

1982 – În timp ce copiii de vârsta lui jucau fotbal în curtea școlii, lui Theodor Paleologu îi plăcea să stea pe margine și să comenteze în greaca veche fazele mai importante.

1985 – Scrie o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară. Mă rog, “petrecut” nu e cuvântul cel mai potrivit. Mai mult a citit.

1988 – Intră la Liceul German din București. Se pare că, pe vremea aia, instituția de învățământ era împărită în două: liceul est-german, unde era cam nasol, și liceul vest-german, unde se învăța mai bine și nu te-mpușca nimeni dacă săreai gardul ca să chiulești.

1992 – La examenul de bacalaureat îi pică exact chestia pe care o pregătise cel mai bine: dialogul platonician dintre Mircea și Baiazid, din Scrisoarea III: “Tu ești Mircea?” “Da-mpărate.” “Dar oare ce înseamnă a fi Mircea? Ce presupune ideea de Mircea?”

1996 – Intră la École Normale Supérieure, din Paris, profitând de faptul că a luat examenul.

2001 – Devine doctor în științe politice. Cu ocazia asta, învață să acorde primul ajutor unui partid politic, în caz că se întâmplă ceva nasol și martorii întreabă dacă e prin zonă vreun doctor în științe politice.

2008 – Devine deputat în Parlamentul României, din partea PDL. Profitând de cunoștințele de greacă veche, el a vrut inițial să candideze din partea minorității grecilor vechi, dar s-a dovedit până la urmă că spartanii din galeria lui Dinamo erau tot români.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Foarte bun acest text. 😄

 2. #2

  umor de bun gust !
  golanii poate scrie orice “ziarist”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • O instituție anticreștină

  22 octombrie 2019

  După ce a apelat la criminaliști de import spre a studia colecția de oscioare a șefului de campanie electorală morbidă a lui Klaus Johannis, DIICOT-ul i-a refuzat lui Gheorghe Dincă […]

 • Dictatorul român

  22 octombrie 2019

  Dacă îl punem deoparte pe Emil-Constantinescu-Cel-Învins-De-Securitate, ca pe un fluture rar, orbit și el de strălucirea puterii, dar cu frumoase desene morale pe aripi, insectarul președinților noștri prezintă doar gîngănii […]

 • Bellocrația

  22 octombrie 2019

  Deși termenul poate părea o invenție recentă, nu este. „Bellocrat“ apare la Suetoniu, la Ovidius, Wolfgang Lazius, Johann Pistorius, Plinius, Abraham Bzowski, Scipione Ammirato, Bartholomeo Gramondo și poate și la […]

 • O găina beată va cînta cucurigu pe palatul Victoria, însă foarte încet, ca să nu-l trezească pe Klaus Iohannis

  15 octombrie 2019

  După ce o tînără iraniană și-a dat foc în piața publică fiindcă fusese condamnată pentru port ilegal de nădragi bărbătești, ayatollahii care le interziseseră femeilor accesul pe stadioanele din Teheran […]

 • Elegie pentru Ciuma Roșie

  15 octombrie 2019

  Guvernarea PSD zace azi în colbul istoriei minore, doborîtă de propria fudulie, otrăvită cu propria prostie și sfîrtecată de propria trădare. PNL și Klaus Iohannis se împăunează cu uciderea ei, […]