Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața Ramonei Ioana Bruynseels

Zoom Momente esențiale din viața Ramonei Ioana Bruynseels

1980 – Vine pe lume Ramona Ioana, o tipă destul de necunoscută, de care, până în acel moment, nici măcar părinții ei nu auziseră.

1985 – E înscrisă la grădiniță, la grupa de conspiraționiști care cred că Pământul e plat. Ea și colegii ei erau convinși că ideea că Pământul e rotund a fost creată de mafia jucăriilor, pentru a vinde mai multe globuri pământești pentru copiii naivi. Oricum, dacă Pământul e rotund, atunci Moș Crăciun cum de nu cade în cap în momentul în care ajunge în emisfera sudică? Ceva nu se leagă.

1987 – În timp ce copiii de vârsta ei se joacă fotbal sau volei, Ramona Ioana preferă să stea pe margine, deoarece i se pare stupid și chiar periculos să joci chestii cu un balon plat.

1997 – Cunoaște fiorii primei iubiri. Îi propune băiatului să meargă împreună până la capătul lumii, iar de acolo să se uite peste margine la broasca țestoasă care ține Pământul în spinare.

1998 – Culmea, se gândește serios să urmeze Facultatea de Geografie, dar pică examenul după ce scrie că Belgia are capitala la Bruynseels. De atunci, așa i-a rămas porecla.

2002 – Intră la un program de masterat, pe locurile pentru anonimi.

2010 – Ramona Ioana Bruynseels îi mărturisește unei prietene că i se pare foarte dificil de urmat îndemnul “Cunoaște-te pe tine însuți”, pentru că nici ea însăși nu știe cine e și de unde a apărut.

2018 – Ramona Ioana Bruynseels are o explicație foarte simplă pentru care n-a auzit nici dracu’ de ea: informația că ea există n-avea cum să facă înconjurul lumii, pentru că Pământul e plat.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  E la concurenta cu DancilaPrepeleac!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]