Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Moralitate şi normalitate? Voi să fiţi sănătoşi!

Zoom Moralitate şi normalitate? Voi să fiţi sănătoşi!

 ► Zodiacul chinezesc o spune clar: am intrat în anul doctorului de apă. Şi exemplele curg, vorba cuiva, gîrlă: de la băiatul-tramvai care-şi trăieşte viaţa a la Schweppes („Un pic mai înţepător“) şi pînă la demonstranţii care vor externarea primului pacient al ţării, toată lumea are o problemă medicală. Să le luăm pe rînd:

 ► În cazul Curţii Constituţionale nu ne pronunţăm, e destul să spunem că băieţii au picat legea eutanasierii maidanezilor pentru că „este împotriva demnităţii umane“. Pe aceeaşi logică, ar trebui să-i blamăm şi pe criminalii ăia de la deratizare şi dezinsecţie, iar fiecare păduchios certat cu igiena ar trebui să primească urgent titlul de „sir“ şi „milord“, în funcţie de cîtă demnitate îi găsesc medicii în cap. Că veni vorba, v-am zis că unitatea de măsură pentru demnitate este lindina?

 ► În cazul confruntării dintre Arafat şi Băsescu nu insistăm, s-a prins deja toată lumea cît caracter şi maturitate stau în „îmi iau jucăria legală şi plec acasă“. Dar nu disperaţi dacă sînteţi cumva corporatist într-o societate particulară: legea căpuşării asigurărilor de sănătate va reveni în curînd, că doar n-o să renunţi la o afacere de miliarde doar pentru că afectează nasol cîteva milioane de fraieri.

 ► Şi dacă tot vorbeam de ei mai sus, să punem diagnosticul: românii nu s-au născut poeţi, ci medici. A pro­mis musiu prezident că se va consulta cu poporul? A promis. Ei bine, poporul s-a adunat cu mic, cu mare, pentru consultaţie, aşa că nu mai fiţi miraţi cînd vedeţi cîte-un cetăţean cu bocancii gradaţi de la 35 la 42. Omul a venit dotat special să-i ia temperatura preşedintelui.

 

1 comentariu

  1. #1

    ,,…bocancii gradaţi de la 35 la 42. Omul a venit dotat special să-i ia temperatura preşedintelui.”..tare’mi pare ca ,,bocancul” masara 42 e cam mititel!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale