Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nici a treia nu-i cu noroc

Zoom Nici a treia nu-i cu noroc

Când prea multe inaugurări sunt prea multe? A treia inaugurare le anulează pe primele două și te obliga la altele două care, din nou, le anulează pe primele două și te trezești într-un vârtej magic în care tot trebuie să inaugurezi? Se numără ca fiind trei inaugurări diferite dacă au participat personaje diferite la fiecare dintre ele? Iată câteva întrebări pe care nu și le-a pus nimeni, niciodată, până în clipa în care au început românii să construiască.

Municipiul Arad are un statut special. E suficient de aproape de lumea Vestului încât să ai impresia că ești aproape de Occident, dar totuși în România. De înțeles deci complicațiile care apar atunci când oamenii locului încearcă să păstreze tradițiile locale. Cum este tradiția construirii de chestii scumpe care ulterior să nu poată fi folosite de cei care le-au plătit. Totuși, cu greu mare, meșteșugul s-a păstrat prin intermediul complexului sportiv cu bazin de polo din oraș.

Proiectul a costat 23 de milioane de lei și a obţinut finanţare de la Guvern în 2011. Însă lucrările au fost începute abia după patru ani. Şi, cu toate că ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2016, constructorul a predat complexul în 2018. Totuşi, încă nu poate fi folosit, dar asta nu a împiedicat autoritățile locale și centrale să inaugureze bazinul de trei ori până acum. A ajutat și faptul că s-au schimbat câteva rânduri de miniștri, iar cum multe altele nu erau de deschis, fiecare a venit la Arad.

Noul ministru, Daniel Suciu, a explicat recent că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost luat prin surprindere de finalizarea acestei investiții.

Probabil fix asta ne mai lipsea, ca nație: să devenim atât de sătui de a aștepta infrastructură încât, atunci când ea chiar apare prin minune, să trecem pe lângă ea fără ca măcar să observăm.

1 comentariu

 1. #1

  Cred ca a fost surprins Falca si de terminarea eternului pasaj de la CET, calvarul TIR-istilor (si nu numai!), a carui constructie a durat vreo 7 ani.
  Falca s-a miscat bine acum 10-11 ani, Aradul fiind pionier in lucrari mari de infrastructura (au invatat intre timp si altii ce si cum cu fondurile europene, gen cheliosul care pastoreste marele big city oradea), insa acum Falca este cam depasit de situatie. Sa speram ca scapam de el la europarlamentare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Un președinte de clasa a treia

  23 aprilie 2019

  Două premii ca două palme transoceanice s-au abătut zilele trecute asupra obrajilor lui Iulius Filip, aflat în agonie într-un spital din Statele Unite. Aidoma hoțului cinstit care, după ce vinde […]

 • Patimile după DNA

  23 aprilie 2019

  2.807 magistrați, adică 1.962 de judecători și 845 de procurori, au avut sau au dosare la DNA. Dintr-un total de cam 6.900 de magistrați, instalați în instanțele și parchetele României, […]

 • Anticomunismul și antisecurismul

  23 aprilie 2019

  Augustin Lazăr era anticomunist printr-o stranie contaminare. A fost iradiat cu anticomunism. Pentru că Augustin Lazăr lupta cu Dragnea-PSD, și se știe foarte bine că Dragnea-PSD e comunism – Ciuma […]

 • Sărutul dat leprosului

  16 aprilie 2019

  Cînd comuniștii au descoperit în arhivele Siguranței burgheze că eroul atîrnat pe sfîrcul sirenei de la Atelierele Grivița era un jalnic informator răsărit din flegmele clasei muncitoare ca Afrodita din […]

 • Dacă Lazăr nu e, nimic nu e

  16 aprilie 2019

  Augustin Lazăr cară în spinare ranița securiștilor, aia de care Turcescu pretindea că se lepădase, și în care zac, împachetate în polietilenă, duhorile unei tinereți dedicate carierei. Dar, cîtă vreme […]

romania100