Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nici a treia nu-i cu noroc

Zoom Nici a treia nu-i cu noroc

Când prea multe inaugurări sunt prea multe? A treia inaugurare le anulează pe primele două și te obliga la altele două care, din nou, le anulează pe primele două și te trezești într-un vârtej magic în care tot trebuie să inaugurezi? Se numără ca fiind trei inaugurări diferite dacă au participat personaje diferite la fiecare dintre ele? Iată câteva întrebări pe care nu și le-a pus nimeni, niciodată, până în clipa în care au început românii să construiască.

Municipiul Arad are un statut special. E suficient de aproape de lumea Vestului încât să ai impresia că ești aproape de Occident, dar totuși în România. De înțeles deci complicațiile care apar atunci când oamenii locului încearcă să păstreze tradițiile locale. Cum este tradiția construirii de chestii scumpe care ulterior să nu poată fi folosite de cei care le-au plătit. Totuși, cu greu mare, meșteșugul s-a păstrat prin intermediul complexului sportiv cu bazin de polo din oraș.

Proiectul a costat 23 de milioane de lei și a obţinut finanţare de la Guvern în 2011. Însă lucrările au fost începute abia după patru ani. Şi, cu toate că ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2016, constructorul a predat complexul în 2018. Totuşi, încă nu poate fi folosit, dar asta nu a împiedicat autoritățile locale și centrale să inaugureze bazinul de trei ori până acum. A ajutat și faptul că s-au schimbat câteva rânduri de miniștri, iar cum multe altele nu erau de deschis, fiecare a venit la Arad.

Noul ministru, Daniel Suciu, a explicat recent că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost luat prin surprindere de finalizarea acestei investiții.

Probabil fix asta ne mai lipsea, ca nație: să devenim atât de sătui de a aștepta infrastructură încât, atunci când ea chiar apare prin minune, să trecem pe lângă ea fără ca măcar să observăm.

1 comentariu

  1. #1

    Cred ca a fost surprins Falca si de terminarea eternului pasaj de la CET, calvarul TIR-istilor (si nu numai!), a carui constructie a durat vreo 7 ani.
    Falca s-a miscat bine acum 10-11 ani, Aradul fiind pionier in lucrari mari de infrastructura (au invatat intre timp si altii ce si cum cu fondurile europene, gen cheliosul care pastoreste marele big city oradea), insa acum Falca este cam depasit de situatie. Sa speram ca scapam de el la europarlamentare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Poziții deschise la Construcții Erbașu


Istorii corecte politic
Carne de pui La Provincia
Big Fish
Editoriale
  • Iartă-mă, Doamne, că m-am născut în România!

    3 decembrie 2024

    Țara noastră a devenit scena unde se joacă o farsă de zile mari, cu actori care nu-și cunosc rolurile și bat cîmpii cu grație în aplauzele a douăzeci de milioane […]

  • You motherfuckers!

    2 decembrie 2024

    Telefonul trebuie să fi venit luni, 25 noiembrie, dimineața, cînd numărătoarea îl proiectase pe Călin Georgescu, iremediabil, în vîrful clasamentului. Peste ocean era miezul nopții, vocea era furioasă. Dincoace, la […]

  • Crăciun

    26 noiembrie 2024

    În spatele templului e-un coteț de găini, cîțiva saci cu mălai, marmura pentru zeii de-ocazie, o tigaie încinsă, vestalele sporovăiesc în pauză ca dizeozele, fac gargară cu ceai, temătoare de […]

  • TikTok-ul lui Dumnezeu

    26 noiembrie 2024

    Călin Georgescu s-a infiltrat în buletinele de vot la fel de brusc și neobservat ca omuleții verzi ai lui Putin în Crimeea. A pășit pe un covor social țesut din […]

  • La vie en rose

    19 noiembrie 2024

    De m-ar trimite maica-n vecini să cumpăr borș, desculț, prin praful lumii, în veacul catastrofic, m-aș costuma-n cămașa țăranului din Gorj ce s-a desprins cîinește-n Paris din lanțul trofic. Sfidînd […]

Iubitori de arta