Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nici a treia nu-i cu noroc

Zoom Nici a treia nu-i cu noroc

Când prea multe inaugurări sunt prea multe? A treia inaugurare le anulează pe primele două și te obliga la altele două care, din nou, le anulează pe primele două și te trezești într-un vârtej magic în care tot trebuie să inaugurezi? Se numără ca fiind trei inaugurări diferite dacă au participat personaje diferite la fiecare dintre ele? Iată câteva întrebări pe care nu și le-a pus nimeni, niciodată, până în clipa în care au început românii să construiască.

Municipiul Arad are un statut special. E suficient de aproape de lumea Vestului încât să ai impresia că ești aproape de Occident, dar totuși în România. De înțeles deci complicațiile care apar atunci când oamenii locului încearcă să păstreze tradițiile locale. Cum este tradiția construirii de chestii scumpe care ulterior să nu poată fi folosite de cei care le-au plătit. Totuși, cu greu mare, meșteșugul s-a păstrat prin intermediul complexului sportiv cu bazin de polo din oraș.

Proiectul a costat 23 de milioane de lei și a obţinut finanţare de la Guvern în 2011. Însă lucrările au fost începute abia după patru ani. Şi, cu toate că ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2016, constructorul a predat complexul în 2018. Totuşi, încă nu poate fi folosit, dar asta nu a împiedicat autoritățile locale și centrale să inaugureze bazinul de trei ori până acum. A ajutat și faptul că s-au schimbat câteva rânduri de miniștri, iar cum multe altele nu erau de deschis, fiecare a venit la Arad.

Noul ministru, Daniel Suciu, a explicat recent că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost luat prin surprindere de finalizarea acestei investiții.

Probabil fix asta ne mai lipsea, ca nație: să devenim atât de sătui de a aștepta infrastructură încât, atunci când ea chiar apare prin minune, să trecem pe lângă ea fără ca măcar să observăm.

1 comentariu

 1. #1

  Cred ca a fost surprins Falca si de terminarea eternului pasaj de la CET, calvarul TIR-istilor (si nu numai!), a carui constructie a durat vreo 7 ani.
  Falca s-a miscat bine acum 10-11 ani, Aradul fiind pionier in lucrari mari de infrastructura (au invatat intre timp si altii ce si cum cu fondurile europene, gen cheliosul care pastoreste marele big city oradea), insa acum Falca este cam depasit de situatie. Sa speram ca scapam de el la europarlamentare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cum l-a deposedat Mircea Geoană pe Băsescu de vise

  23 iulie 2019

  În istoria românilor un singur domnitor a avut privilegiul de a fi adjunct al trupelor creștine din Europa, Iancu de Hunedoara, care l-a secondat pe cetățeanul maghiar de origine poloneză […]

 • Ce-ai făcut în următorii cinci ani?

  23 iulie 2019

  Cum va arăta viitorul României după alegerile prezidențiale? Va fi țeapăn și suficient, ca Iohannis, deșirat și agresiv, ca Barna, sau, poate, “neconflictual” și dezbinat, ca propunerea alianței PSD-ALDE. Viitorul […]

 • Statul jalnic barbă-cot

  23 iulie 2019

  Statul român, la toate nivelurile sale, este din ce în ce mai incapabil să-și îndeplinească îndatoririle de bază: acelea de a-și proteja cetățenii și de a le oferi premisele bunăstării. […]

 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]