Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nici a treia nu-i cu noroc

Zoom Nici a treia nu-i cu noroc

Când prea multe inaugurări sunt prea multe? A treia inaugurare le anulează pe primele două și te obliga la altele două care, din nou, le anulează pe primele două și te trezești într-un vârtej magic în care tot trebuie să inaugurezi? Se numără ca fiind trei inaugurări diferite dacă au participat personaje diferite la fiecare dintre ele? Iată câteva întrebări pe care nu și le-a pus nimeni, niciodată, până în clipa în care au început românii să construiască.

Municipiul Arad are un statut special. E suficient de aproape de lumea Vestului încât să ai impresia că ești aproape de Occident, dar totuși în România. De înțeles deci complicațiile care apar atunci când oamenii locului încearcă să păstreze tradițiile locale. Cum este tradiția construirii de chestii scumpe care ulterior să nu poată fi folosite de cei care le-au plătit. Totuși, cu greu mare, meșteșugul s-a păstrat prin intermediul complexului sportiv cu bazin de polo din oraș.

Proiectul a costat 23 de milioane de lei și a obţinut finanţare de la Guvern în 2011. Însă lucrările au fost începute abia după patru ani. Şi, cu toate că ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2016, constructorul a predat complexul în 2018. Totuşi, încă nu poate fi folosit, dar asta nu a împiedicat autoritățile locale și centrale să inaugureze bazinul de trei ori până acum. A ajutat și faptul că s-au schimbat câteva rânduri de miniștri, iar cum multe altele nu erau de deschis, fiecare a venit la Arad.

Noul ministru, Daniel Suciu, a explicat recent că primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost luat prin surprindere de finalizarea acestei investiții.

Probabil fix asta ne mai lipsea, ca nație: să devenim atât de sătui de a aștepta infrastructură încât, atunci când ea chiar apare prin minune, să trecem pe lângă ea fără ca măcar să observăm.

1 comentariu

 1. #1

  Cred ca a fost surprins Falca si de terminarea eternului pasaj de la CET, calvarul TIR-istilor (si nu numai!), a carui constructie a durat vreo 7 ani.
  Falca s-a miscat bine acum 10-11 ani, Aradul fiind pionier in lucrari mari de infrastructura (au invatat intre timp si altii ce si cum cu fondurile europene, gen cheliosul care pastoreste marele big city oradea), insa acum Falca este cam depasit de situatie. Sa speram ca scapam de el la europarlamentare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite