Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nici nu s-a retras bine Mazăre, că la Constanța se face lumină de vreo patru milioane de euroi

Zoom Nici nu s-a retras bine Mazăre, că la Constanța se face lumină de vreo patru milioane de euroi

Ieșită din era carnavalului, odată cu retragerea primarelui Mazăre, întreaga Zonă Metropolitană Constanța se pregătește de un viitor cu adevărat luminat. În special pe timp de noapte. Asta după ce, înarmați cu metehnele moștenite din vechiul mandat, băieții de la butoanele achizițiilor publice ale municipalității au decis reabilitarea și modernizarea iluminatului public în mai multe zone metropolitane ale municipiului.

Parte a zonei peninsulare a municipiului Constanța, cartierele Compozitori, Baba Novac, Constanța Sud, Palazu Mare, precum și cîteva bulevarde din municipiu vor beneficia de noi instalații electrice, reparația drumurilor fiind inclusă în contract. Totul pentru o nimica toată de 16,5 milioane de lei plus TVA, bani în care sînt incluse chiar și niște cheltuieli neprevăzute de aproape un milion. De toate lucrările acestea se va ocupa SC Luxten Lightning Company SA, firmă care a reușit să cîștige licitația organizată de Primăria Constanța. Asta dacă o licitație la care ar fi vrut să participe trei firme, dar a fost lăsată doar Luxten, se poate numi, cu adevărat, o licitație. Desigur, și dacă ar fi existat o sută de oferte, cel mai probabil tot cei de la Luxten Lightning s-ar fi lipit la contract. Căci firma este controlată, prin amici și interpuși, de însuși Dan Ioan Popescu, marele combinatozaur al PSD în perioada de glorie a lui Adrian Năstase. De altfel, firma este una cu mare lipici la banul public, fiind cea care a găzduit-o într-un post de angajată și pe chiar Elena Băsescu, fiica celui mai cunoscut căpitan al navei “Biruința”. Or, dacă luăm în calcul apetitul firmei pentru bani publici, indiferent de culoarea politică a ordonatorului de credite ce-i împarte, vechea relație a firmei cu combinatozaurii din PSD, precum și faptul că întreg acest proces de adus lumină la Constanța a fost început pe vremea cînd Mazăre încă defila pe podium în calitate de primar, se poate spune că cele patru milioane de euroi date pe becuri sînt un contract destul de banal.

1 comentariu

  1. #1

    Bun articolul. Radem, glumim, dar noi constantenii tot speram se mearga la puscarie pe viata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint