Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nici nu va decarta cocoşul de trei ori…

Zoom Nici nu va decarta cocoşul de trei ori…

Ca un bun dresor, obişnuit să-şi răsplătească ogarii cu una prietenească după ceafă cînd dau bine din limbă, preşedintele ştie şi că, dacă întărîtă jurnaliştii cu una-două înjurături bine plasate, aceştia vor zgîrma printre invitaţii lui de Revelion pînă dau de Udrea. Părîndu-i-se că frigul Covasnei îi cam moleşeşte pe angajaţii mogulilor, Băsescu le-a făcut fenta lui favorită, cît să le atragă mai abitir atenţia asupra faptului că familia Cocoş nu va lipsi de la masa prezidenţială în noaptea dintre ani.

La masă nu s-au discutat subtilităţi, căci, deh, era şi prostovanul ăla de Prins Pol, care nu-şi poate ţine gura, dar Cocoş a scrijelit pe pielea soţiei o cifră cu şase zerouri, pe care a prezentat-o preşedintelui şi domnului Falcă drept buget pentru detronarea lui Vasile Blaga de la şefia PDL. După ce purtătoarea mesajului a fost plimbată de la unul la altul şi s-au făcut corecturi peste corecturi, de i se acoperise corpul cu cerneala prezidenţială, s-a stabilit, în final, ca suma să aibă, totuşi, şapte zerouri şi să fie însoţită de nişte dosare care să-i dea oareşce greutate printre liderii de filiale locale. Nici n-a decartat Cocoşul de trei ori, că formula de cumpărare a Buldogului a rămas bătută în cuie: printr-o largă majoritate calificată, PDL va avea un preşedinte în persoana domnului Falcă, un prim-vicepreşedinte în persoana suavă a doamnei Udrea şi un ­secretar general în persoana doam­nei Claudia Boghicevici. Restul funcţiilor încă se mai negociază, în funcţie de cît pot şi oamenii ăia să aducă din vînzări anterioare.

Publicat în Cațavencii, nr. 1 (79)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint