Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Noi idei de sinucidere în PSD

Zoom Noi idei de sinucidere în PSD

Înainte să-și sape mormîntul, PSD și-a ales cazmaua. I-a spus, ca s-o alinte, „moțiune de cenzură“, iar acum se îndreaptă, cu ea pe umăr, spre cimitir.

Dacă va fi depusă și nu va trece, partidul se face de rîs. Se arată incapabil să adune acea majoritate pe care își bazează puțina putere politică ce i-a mai rămas.

Dacă va fi depusă și va trece, problemele sînt și mai mari. În primul rînd, Iohannis și PNL vor acuza, de astă dată credibil, că PSD dărîmă Guvernul și produce instabilitate din calcul politic în plină explozie pandemică. PSD va trebui să se confrunte cu morții și suferinzii pe care Puterea i-i transferă direct în cîrcă. Apoi, Iohannis nu va numi un premier de la PSD, ci de la PNL, iar PSD va fi constrîns prin mijloace specifice muncii de intelligence să voteze un nou guvern PNL. Astfel, Iohannis îl va schimba pe Orban, așa cum își dorește de mult, folosindu-se de prostia PSD. Iar PSD va fi acuzat de propriii săi susținători că a devenit instrumentul Cotroceniului.

Dacă, prin absurd, Iohannis chiar numește un premier de la PSD, acela trebuie să fie șeful partidului, Ciolacu. Premierul Ciolacu, a cărui competență e în stare să pună un zîmbet pe buzele unui întreg parastas, va trebui să preia tot dezastrul la zi al PNL, cu pandemie, cu morți, cu răniți, cu falimente, cu pensii, cu alocații, cu șomaj, cu deficit, cu gaură la buget și cu stări de urgență, în timp ce, în două săptămîni, PNL își spală cazierul complet, prin noua furie care se mută pe PSD.

Mai mult, după alegerile parlamentare, pe care PSD le va pierde și mai dramatic, PSD se va trezi minoritar în Parlament. Asta înseamnă că PSD va trece din situația de acum, în care e majoritar în Parlament și poate ataca PNL din Opoziție fără bătăi de cap, în situația în care e la guvernare fără sprijin în Parlament. Nici Coldea nu putea gîndi ceva mai crunt.

Dacă Iohannis numește un guvern de stînga cu un alt premier decît Ciolacu, atunci Ciolacu și PSD, exact în ordinea asta, sînt terminați. Iar dacă, așa cum bătea cîmpii un pesedist, se ajunge la guvern de uniune națională, PSD se poate autodizolva, fiindcă nu mai există nici o rațiune de a fi a acestui partid.

E greu de spus care dintre consecințele unei moțiuni de cenzură sînt mai înfricoșătoare. De aceea, e de presupus că această moțiune va rămîne o simplă declarație politică, pe care Ciolacu o flutură doar ca să-și țină primarii aproape, să-i împiedice să fugă cu toții la PNL sau la Pro România. Totuși, dacă moțiunea de cenzură chiar intră în faza faptelor, trebuie sesizate spitalele de boli nervoase, fiindcă, de la secta lui Jim Jones încoace, ar fi cel mai important act de sinucidere în masă.

1 comentariu

 1. #1

  Daca, ridicam nivelul cospirationist mai sus, in zona” serviciilor”, si: Ciolacu -motiune, votata; Ciolacu-propunere de premier de “larga recunoastere”; KWI, dupa o prima respingere ( de sanchi!) – acceptarea aceleiasi propuneri; Noul P.M.- guvern de ” larga uniune nationala”, cu PSD, PNL, USR, PMP,- si care-or mai fi- cu sarcina care sa” salveze tara” ( iarasi sanchi!) ,si care sa-i ia PNL povara imbecilitatii singulare si s-o mute pe alti neica-nimeni.
  Peste cateva luni, alegeri parlamentare: un USR , fara un trecut de imbarligaturi si “succesuri” direct imputabile, iesit proaspat revigorat din spuma marii – noul castigator.
  Doamne fereste!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite