Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Notoriu de necunoscuta Iulia Albu ţine companie unei găini

Zoom Notoriu de necunoscuta Iulia Albu ţine companie unei găini

Am o nelămurire: cum se cheamă o adunătură de găini? Stol nu e, că stolul zboară. Gaşcă? Trupă? Comitet? Hai să stabilim că se cheamă electorat. Un electorat de găini. Mă rog, chiar nu are legătură cu subiectul. Subiectul e că Iulia Albu şi-a luat găină.

Iarăşi, simt că am pierdut un amănunt important care trebuia să apară la începutul textului. Sigur vă întrebaţi cine naiba e Iulia Albu, că o cunosc maximum cinci oameni, dacă excludem rudele apropiate. Ei bine, în lumea asta mondenă există un pantofar pe nume Mihai Albu. Un fel de Cătălin Botezatu mai pricăjit şi mai heterosexual. Omul ăsta are o nevastă: Iulia Albu. Ea s-a decis că vrea să fie personaj monden. Aşa că probabil le dă redactorilor hămesiţi de tabloide să molfăie pantofii ei vechi de piele, să se bucure şi stomacul lor, în schimbul cîtorva centimetri de text despre ea.
Absolut toate articolele cu ea sînt superbe. Că se simte în ele disperarea femeii nebăgate în seamă, la un pas de a-şi smulge un picior şi a se bate cu el doar ca să se uite cineva în direcţia ei şi să zică: „Oau, uite o fiinţă cu opinii şi trăiri care merită observate!“. Ba se dă critic de modă, ba filosofează despre problemele românilor, ba îşi dă cu părerea despre vreun scandal, poate o vrea să se certe şi cu ea cineva. Auziţi, băi, Capatos, Oana Zăvoranu, mama lu’ Oana Zăvoranu şi restul păcălicilor! De ce sînteţi răi şi vă certaţi numai între voi? Da’ certaţi-vă şi cu Iulia Albu, ce, are rîie? E şi ea un suflet!

Iar după luni lungi de scremut, Iuliei i-a venit în sfîrşit ideea unei chestii destul de cretine ca să apară sigur pe prima pagină a tabloidelor: şi-a cumpărat o găină de companie. Nu de companie a stomacului, cum ne luăm noi de la KFC. Una de-aia vie. Asta i s-a părut ei că ar fi ştirea lunii ianuarie. Şi ar fi fost, dacă nu erau Nicolaescu, Andreea Marin, Ştefan Bănică şi ce-o mai veni. Evident, nu o bagă nimeni în seamă, în afară de Măruţă. Omul ăla poate să cîştige o pîine din orice non-subiect.

Dar insistă. Tot apar articole mici, printre divorţuri şi decese, cu găina Iuliei Albu. E o chestie de atenţie şi hotărîre. Cum, dacă eşti foarte atent, poţi să găseşti clitorisul prin haine, la fel, dacă eşti atent, poţi găsi găina ei prin tabloide. Aflăm ce mănîncă, cît se ouă şi ce rasă de găină e. Nu aflăm însă din articole şi nici din poze care dintre entităţi este Iulia Albu şi care e găina Iuliei Albu. Să mor dacă mă prind. Zici că-s gemene.

Publicat în Cațavencii, nr. 2 (80)/2013

1 comentariu

  1. #1

    Noroc cu Catavencii ca ma tin la curent cu viata mondena din capitala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint