Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nouă indicii că ești un personaj din Moromeții

Zoom Nouă indicii că ești un personaj din Moromeții

1) Numele tău de familie este Moromete sau ai un vecin pe care-l cheamă așa.

2) Ai un salcâm în grădină și nu știi ce să faci cu el.

3) Locuiești în județul Teleorman și ți se pare că principalul motiv pentru care e o rușine să fii din Teleorman e vecinul tău, Tudor Bălosu. Evident, nu poți să-i spui asta în față, pentru că te gândești să-i vinzi lui salcâmul, dacă te hotărăști să-l tai.

4) Cel mai mare coșmar al tău e fonciirea. Ți-e teamă că ANAF ți-ar putea pune poprire pe conturi din cauză că nu ai plătit fonciirea și nici nu l-ai lăsat pe a lu’ Jupuitu să-ți ia preșurile alea bune din lada de zestre.

5) Nu ți se pare deloc aiurea să-ți botezi unul dintre copii Nilă. În plus, cine a zis că Paraschiv e doar nume de familie? Poate să funcționeze foarte bine și ca prenume, deși suntem în secolul XX.

6) Consideri că frigurile sunt boala secolului. Te gândești serios ca într-o zi să donezi pentru cercetare în domeniul eradicării frigurilor.

7) Ai oi cărora le-ai dat nume, deși nu ești fostul ministru al Agriculturii Petre Daea și nici nu duci un război tăcut cu populațiile de cormorani.

8) Vrei să mergi la București cu oile, ca să vadă și ele Casa Poporului, shaormeria Dristor și luminițele de Crăciun pe care le-a pus doamna Firea.

9) Te simți ca o vedetă, pentru că te recunosc pe stradă elevii de liceu care și-au făcut temele și au pregătit minuțios materia pentru Bac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Șato falit

  21 ianuarie 2020

  Anul trecut, cam pe vremea asta, am intrat ca un domn într-o bancă, fluturîndu-mi hlamida gloriei, și am ieșit într-o jumătate de oră, ponosit ca un homles fără pensie și […]

 • Pe cale de dispariție

  21 ianuarie 2020

  Gîndacul croitor al stejarului a apărat Valea Oltului mai îndîrjit decît au făcut-o dacii lui Scorillo și ai lui Decebal. A oprit buldozerele, planul de fezabilitate și fondurile europene doar […]

 • Răul cel mai cinic

  21 ianuarie 2020

  A devenit extrem de plictisitoare, ba pe alocuri chiar enervantă, mantra asta cu alesul între răul cel mai mic și răul cel mai mare. Sunt din ce în ce mai […]

 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]