Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nouă pedeapsă pentru Sisif: Acum trebuie să dea la nesfârșit amenzi pe care le anulează CCR

Zoom Nouă pedeapsă pentru Sisif: Acum trebuie să dea la nesfârșit amenzi pe care le anulează CCR

Cunoscutul personaj mitologic Sisif tocmai a intrat acum într-o nouă fază a damnării veșnice. Dacă multă vreme el a împins un bolovan la deal, ordonanța militară numărul 12 l-a trimis pe Sisif pe străzile și aleile din București, ca să-i amendeze la nesfârșit pe cetățenii care nu respectă carantina. Iar asta nu e tot. Munca lui Sisif se dovedește a fi în zadar și aici, pentru că judecătorii CCR îi anulează toate amenzile, fără nici o excepție.

„Practic, dau la nesfârșit amenzi pe care le invalidează apoi CCR, din cauză că ordonanța care stabilește cuantumul lor nu e mai precisă în legătură cu încălcările“, a avut Sisif amabilitatea să ne explice. El spune că s-a împăcat cu soarta, deși la început ar fi vrut să afle câți și-au plătit amenzile și dacă acești bani au ajuns la spitale și la medici, așa cum a anunțat Marcel Vela.

Damnarea veșnică a lui Sisif ar putea trece într-o nouă fază de la 15 mai. După această dată, ghinionistul personaj mitologic ar putea să nu mai dea amenzi, ci doar să le explice românilor că nu trebuie să încalce regulile de distanțare socială. „Mă tem că munca asta e și mai absurdă, și mai fără sens“, a spus Sisif. „Din câte înțeleg, fiecare chestie pe care o să le-o spun o să le intre pe o ureche și o să le iasă pe cealaltă. Of, uneori mi-e dor de bolovanul ăla! Măcar făceam muncă fizică și mă mențineam în formă.“

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale