Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Noutăți de la bursa procurorilor-șefi

Zoom Noutăți de la bursa procurorilor-șefi

Numirea lui Daniel Morar la Parchetul General a intrat într-o fază de certitudine diminuată. Cearta dintre Ponta și Băsescu pe miliardele UE a zdruncinat liniștea unui blat convenit cu dificultăți enorme.

Cele trei condiții puse de Băsescu pentru non-combat (un procuror-șef, un post extern cu imunitate extinsă și vila Dante) devin rediscutabile ca urmare a șicanelor de la televizor. Duminică, Ponta s-a dezis în public de pactul semnat la Cotroceni, dar în noaptea care a urmat s-au dat telefoane și au avut loc răzgîndiri. La presiunea consilierilor din USL, luni, premierul a revenit și a îngropat securea războiului pe jumătate. În traducere, asta înseamnă: îți dăm un procuror, dar nu pe Morar. Băsescu trebuie, așadar, să se consoleze cu variantele de rezervă: Codruț Olaru de la DIICOT la DNA sau Claudiu Dumitrescu de la DLAF, tot la DNA. Olaru e propus de Monica Macovei și numit de Băsescu în 2007. Dumitrescu e numit de Boc în 2010. Ambii au mapa profesională la fel de subțire ca hîrtia de la țigara președintelui, dar au, în schimb, un consistent dosar de colaborator al Fidelității.

Publicat în Cațavencii, nr. 6(84), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint