Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Noutăți din laboratorul președintelui

Zoom Noutăți din laboratorul președintelui

În retortele, baloanele, paharele Berzelius și Erlenmeyer în care fierbe substanța politică la Cotroceni a apărut un precipitat alb-brînzos. E noua soluție politică a zilei, cea care, de la o vreme, face ca șuvița imaginară de pe capul președintelui să se ridice înfrigurată, ca o erecție de puf.

Călin Popescu Tăriceanu e piesa de rezistență. El va trebui să aducă în noua formațiune politică cît mai mulți dușmani de-ai lui Crin Antonescu. În complot e implicat, fără ca el s-o știe, și veselul Mircea Geoană. Tot fără ca el s-o știe, e luat în calcul și Andrei Pleșu. Ar fi vorba, așadar, de un partid al băieților prezentabili, cu bani și moderni, susținuți de vigoarea culturală a unei figuri cunoscute în Europa. Aici își pot găsi refugiul chilimanii și moiseștii nemulțumiți, precum și un Petre Roman, de exemplu. Miza e confirmarea rapidă a acestei structuri ca partener al PPE în România și, prin această figură, sporirea numărului de parlamentari PPE din România în Parlamentul European. Număr care, lăsat doar în seama PDL, ar fi, la europarlamentarele din 2014, egal cu maximum 3. Ar urma coalizarea acestei aripi liberale cu rămășițele coaliției de dreapta și propunerea lui Tăriceanu la președinție.

Publicat în Cațavencii, nr. 5(83), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint