Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu daţi banii pe prostii, ci pe varii jucării

Zoom Nu daţi banii pe prostii, ci pe varii jucării

1. Bing. Magia jucăriilor (expo). Bucureşti. Muzeul Naţional de Istorie a României, 6 decembrie 2012 – 6 februarie 2013. Ceva de sezon, aşadar: o expoziţie de jucării produse de firma înfiinţată de fraţii Bing în 1863. Cea mai veche jucărie prezentă în expoziţie este o lanternă magică cu 12 diapozitive din sticlă, păstrată şi etalată în cutia originală datînd din 1889, iar cea mai „nouă“ jucărie este un hidroavion din 1930. Copiii vor fi complet derutaţi de faptul că străbunicii lor nu aveau iPad 0.

2. Alien Babes (expo). Bucureşti. Casa Arte, 7-14 decembrie. Cică este vorba despre o alternativă senzuală de a petrece fîrşitul lumii în viziunea artistului Mihai Ene, care pictează cu schepsis nişte anonime de pe web. Ce înseamnă asta mai precis? „Pictorul va expune un set de nuduri, portrete şi alte detalii feminine realizate în ulei, ce vor încerca ero(t)ic să conecteze inima privitorului de sursa creaţiei sale, să-l scape de rutina relativistă în care se află“, ne lămureşte curatorul. V-aţi prins, este ca o revistă Playboy, doar că-n loc de poze avem picturi, iar în loc de blonde – femei.

3. Concert Swedish House Mafia. Bucureşti. Romexpo, vineri, 14 decembrie. Celebrul trio suedez de electronică va ajunge pentru prima şi ultima dată la Bucureşti, în cadrul ultimului turneu al trupei, cu concertul One Last Tour. De reţinut este faptul că, pe lîngă concertele antamate iniţial, au apărut şi altele, ca o urmare firească a cererii fanilor. Ceea ce nu se poate spune despre omologii lor din România, celebra formaţie care se trage de şliţ, B.U.G. Mafia.

4. Concert Salvatore Adamo. București. Sala Palatului, marți, 18 decembrie.  Îl știți, e belgianul ăla simpatic (de origine italiană), care ne anunță anual că “Tombe la neige”. A fost și iarna trecută în România, cînd a susținut un concert foarte lung (peste două ore), spre marea bucurie a bunăciunilor sexagenare, care încă mai suspină cînd Adamo urcă pe scenă. Mă rog, au și de ce, omul fiind extrem de șarmant. Iar vocea, nu contest, este la fel de bună ca-n tinerețile lui. Deci, dacă vreți să vedeți cum cîntă un sex-simbol de pe vremea bunicii, duceți-vă la concertul lui Adamo.

Publicat în Cațavencii, nr. 49, 12-18 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint