Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu mai colecționăm solidaritate?

Zoom Nu mai colecționăm solidaritate?

Până la urmă, cumpărarea lui Brâncuși s-a transformat într-un fel de țeapă.

E genul acela de țeapă pe care ți-l dă ENEL când colectează taxa radio-TV. Adică țeapa nu e mare de căciulă, dar ideea e să sunt foarte multe căciuli și-atunci, per total, țeapa devine una imensă.

În cazul Brâncuși, evident, nu banii sunt problema. Ei nu au fost de la bun început: aveam bani, dar nu aveam solidaritate. Așa că hai să facem solidaritate. Ce-a ieșit?

Tot ce rămâne din campania de cumpărare a Cumințeniei Pământului este că s-au tras toți de șireturi cu bătrânul din Montparnasse: io sunt Brâncuși, ba io, să moară mama… Pleșu, Oana Pellea și alții s-au lăsat adânc pătrunși de valorile neamului. Și-au dat și ei cu Cumințenia Pământului pe la bărbie, cum își dau frizerii cu primii bani pe care îi primesc când intră în tură.

S-a făcut un filmuleț de-o prostie înfiorătoare despre cum ne-au tras-o rușii de-a lungul istoriei, de la Burebista până la Iohannis, dar noi acum ne răzbunăm pe ei cumpărând Cumințenia Pământului. De la Ionesco încoace, rar i-au fost dedicate nonsensului atâtea ore și atâtea aplauze.

Și gata, asta a fost tot.

Exact ca un copil care se plictisește. Gata, nu mai colecționează solidaritate, colecționează timbre sau abțibilduri cu fotbaliști.

Pus în fața întrebării “Băi, o iei sau n-o iei?…”, Cioloș zice: Aa, ce? Statuia aia? Da, o luăm, dar mai durează ceva. Știți, Parlamentul se ocupă cu asta, e și o lege acolo. Ideea e să vă adresați Parlamentului. Noi, guvernul, chiar nu avem nici un amestec în toată treaba asta cu statuia.

Mda, așa se termină de obicei ceva ce nu ar fi trebuit să existe.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    Ca în 89′: „Libertate, libertate?!”

  2. #2

    Excelent articol !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint