Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O, ce veste eronată

Zoom O, ce veste eronată

Uniforma fără fond

Cîteva zeci de părinți din Suceava au decis să protesteze împotriva reintroducerii uniformei în școlile din oraș. Ei s-au inspirat din protestele țărilor civilizate împotriva hainelor din blană și și-au trimis copiii complet dezbrăcați la școală, amenințînd că nu-i vor îmbrăca decît casual.

Albinele, tot mai vax

 

Prin București, în aceste zile, mai zboară maximum cîteva zeci de albine urbane, motiv pentru care au fost deja trecute în nomenclatorul speciilor pe cale de dispariție. Samsarii de insecte au început să plătească sume grase pentru orice albină vie sau uscată, prețul unui exemplar impecabil putînd ajunge și la 100 de euro. Pînă la finele anului, se apreciază că gramul de albină va depăși gramul de chihlimbar.

 

Gustul cel mai delfin

Hotelul Intercontinental din București se pregătește să anunțe o noutate absolută în materie de servicii: un acvariu gigantic unde turiștii străini care nu-și pot lăsa delfinii acasă să-i poată caza pe perioada șederii lor în țara noastră. Acvariul poate acomoda pești și alte mamifere acvatice de maximum doi metri lungime sau lățime.

 

Căsătorie sprîncenată

Un grup de cercetătoare românce a des­coperit că bărbații cu o singură sprîn­ceană au tendința de a fi mai fideli decît bărbații cu două sprîncene. Fenomenului nu i s-a găsit însă nici o explicație.

 

Rîurile noastre toate

În urma unui recensămînt al tuturor ­cursurilor de apă din țara noastră s-a aflat că majoritatea rîurilor românești au tendința de a curge de la stînga la dreapta. Acest fapt se datorează în principal Dunării, care alunecă de la stînga la dreapta pe harta României, antrenînd în mișcarea sa și cursurile de apă care curg de sus în jos. 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale