Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O, ce veste eronată

Zoom O, ce veste eronată

Lupta cu morile eoliene

Preţul energiei nepoluante a crescut cu 50%. Creşterea continuă a preţului petrolului a antrenat şi o creştere artificială a preţului energiei provenite din surse neconvenţionale. Se apreciază că, pînă la finele anului viitor, energia verde va fi de două ori mai scumpă decît cealaltă, lucru de neimaginat în 2001.

Fumul inspiră

Marius Constantinescu, cunoscutul şef al poeţilor români şi secretarul pe vocabular al Academiei Române, avertizează în privinţa ponderii cres­cînde a cuvintelor „trahee“, „libertate“ şi „spasmodic“ în poeziile create în cursul lunii august. „Senzaţia e neplăcută“, ne-a declarat el, „dar bănuiesc că responsabile pentru aceşti termeni ajunşi pe nemeritate în poezia românească sînt tocmai avertismentele OMS imprimate pe pachetele de ţigări ale multor poeţi“.

 

Oldova Nouă

Ministerul Turismului se află în tratative cu primăriile din nord-estul ţării pentru schimbarea numelui de „Moldova“ în „Oldova“. O mare parte din turiştii care vizitează această zonă sînt străini, iar pentru ei, „Oldova“ are mai mult sens, oferindu-se şi un hint în legătură cu vechimea locurilor pe care le fotografiază. Pînă acum, doar primăria din Piatra Neamţ a răspuns propunerii, sugerînd şi o modificare a numelui judeţului în „Piatra Newmţ“. 

 

Iniţiativa titlului

Cea mai veche dezbatere din Parlamentul României a luat sfîrşit. Urmărită cu interes şi de sociologi, şi de politologi deopotrivă, dezbaterea urmărea să hotărască, în final, care factor e mai important pentru sănătatea societăţii româneşti: „iniţiativa curajului“ sau „curajul iniţiativei“. La ultima sesiune de vot, 78% din parlamentari au votat pentru „iniţiativa curajului“ şi doar 22% au votat pentru „curajul iniţiativei“. Nu au existat abţineri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]