Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O insultă inocentă

Zoom O insultă inocentă

Chiar dacă a picat prost ce-a zis Ecaterina Andronescu la o televiziune, că ea a fost învățată în copilărie să nu se suie în mașinile necunoscuților, tot așa am fost instruit și eu cînd eram mic. Ce a spus însă ea, ca ministru al Educației, a sunat ca un reproș la adresa Alexandrei Măceșanu și a părinților ei. Sau, cum se categorisește mai nou, ca o dovadă a lipsei sale de empatie. Adică întrebarea pe care și-o fi pus-o Andronescu la ea în cap pare să fi fost: ce-a căutat fata în mașina unui necunoscut? Ea a fost destituită de urgență din guvern de Viorica Dăncilă, care i-a amenințat și pe alți miniștri să aibă grijă ce spun despre acest caz.

Dar Ecaterina Andronescu, ca membră în guvern, n-ar fi trebuit să se întrebe mai întîi de ce s-a suit Alexandra în mașina necunoscutului? Nu în ce scop, ci pur și simplu de ce? Funcționează transportul public atît de bine în județul Olt, încît ea ar mai fi putut avea răbdare pînă venea un microbuz cu care să ajungă la Caracal? Or, toată lumea din comuna ei folosește serviciile taximetriștilor clandestini tocmai din cauză că transportul public e o bătaie de joc: distanța temporală dintre o cursă și alta e de aproape opt ore, ceea ce pentru o adolescentă e o eternitate! Despre asta aș fi vrut să aud părerea Ecaterinei Andronescu, nu ce interdicții a primit ea în copilărie, în privința mijloacelor de transport pe care le putea folosi.

În Caracal se știa că Gheorghe Dincă făcea clandestin taximetrie. L-a întrebat Poliția Locală vreodată despre asta? Din cîte se spune, nu! Dar după ce a dispărut altă fată, Luiza, cu cîte luni în urmă, de ce a lîncezit ancheta? Oare n-ar fi trebuit ca Ecaterina Andronescu, ca ministru al Educației, să-și fi pus și această întrebare, înainte de a-și fi adus aminte de sfatul primit în copilărie?

Nu cred că Ecaterina Andronescu a uitat că, în copilăria ei, și adulții se fereau să se suie în mașinile necunoscuților, doar că pe atunci necunoscuții erau reprezentanții Securității care-i ridicau de pe stradă pe suspecți, de nu se mai afla nimic despre ei.

Mai nou, unii dintre foștii securiști sau copiii lor se ocupă de trafic de femei, fără a fi deranjați de Poliție sau de parchete. Au devenit pești cu impunitate și cu complicități în Poliție și în procuratură. Dar și cu protecție politică. Iarăși o chestie despre care Ecaterina Andronescu ar fi trebuit să se informeze, înainte de a da pe gură amintirea ei din copilărie.

Că, în mintea ei, „Nu vă suiți în mașinile necunscuților!” trebuia să sune ca un sfat, așa o fi, dar a sunat ca o insultă la adresa fetei și a părinților ei. Și, după mintea mea, chiar a fost o insultă, deși E.A. se simte inocentă.

2 comentarii

 1. #1

  Despre nesimtita asta de Abramburica se pot scrie mii de pagini. Este insasi definitia pesedista a nesimtirii. N-ati spus nimic in text despre incompetenta ei si depsre catastrofele pe care le-a lasat in urma, dupa fiecare mandat nefericit la Ministerul Educatiei (sa speram ca asta a fost ultimul, doamne ajuta!).

 2. #2

  Ministresa de serviciu a ,,guvernului” a scapat si ea porumbelu. Sta pe bara un pic si cand cine trebuie o sa aiba nevoie de ea iarasi va fi pe baricade. Ce sa-i faci? Daca-i ordin, cu placere. Au ,,cercetat-o” un pic ca sa afle si dansa cine-i la butoane iar apoi au pus-o ministra. Si, cum e dintr-o bucata, zice ce trebuie. La comanda. Ca sa mai puna si ea paie pe foc. Fireste ca o ducea capul ca sa-si dea seama ca ce o sa spuna va fi de oaie. Dar, daca asa era scenariul, ce sa faca? Furioasa si iute … cum ar zice colegul dvs. Darie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

Ultimele articole