Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O piesă proastă cu campanie electorală și alegeri

Zoom O piesă proastă cu campanie electorală și alegeri

Ștefan Caraman este un prozator și dramaturg român. Unul chiar bun, premiat de UNITER pentru cea mai bună piesă a anului în 2005 și nominalizat la aceeași categorie de încă două ori, premiat de Uniunea Scriitorilor și de multe alte instituții de specialitate, cu piese jucate în țară și tot așa.

Dar Ștefan Caraman este și un cetățean responsabil, implicat în viața cetății. Și în zona culturală, iar, mai nou, și în zona politică. Cu doi-trei ani în urmă s-a înscris în USR. De data asta partidul, nu uniunea de creație. Numai că la Tulcea, unde activează Ștefan Caraman, USR-ul este o colecție de imprecații aruncate în mediul virtual și cam atât. Un om de valoarea maestrului Caraman nu putea sta prea mult în respectiva adunare infantilă, în care președinții se schimbau mai des decât își schimba PSD premierii, demișii fugeau cu cheile de la sediu și de la contul de Facebook al partidului și tot așa. Prin urmare, Ștefan Caraman s-a mutat de la USR la PNL. Altceva. Partid mare, dătător de președinte, reprezentat în Parlamentul românesc și în cel european, în plin avânt electoral de câțiva ani încoace.

Și pentru că anul trecut PNL a ajuns la guvernare, tot acolo a ajuns și dramaturgul nostru. Nu prin vreun minister, eventual cel al Culturii, nici măcar la Finanțe, deși a fost bancher ani buni. Nu. Prietenul său, președintele PNL Tulcea și primar, la vremea aia, de Luncavița, l-a impus pe Ștefan Caraman în funcția de șef de cabinet al prefectului de Tulcea. Nimic rău în asta, pentru că nevoie de oameni competenți este. Problema e, totuși, că dramaturgul nu înțelege că n-are de scris vreo piesă de teatru, ci că treaba lui la Prefectură este alta. Care? Greu de spus. Unii ar putea crede că e pus acolo ca să-l saboteze pe prefect.

Din când în când, când îl mai sufocă revolta, Ștefan Caraman postează pe Facebook. Pe contul lui propriu și personal. Cum a făcut atunci când, iritat de deciziile Curții Constituționale, a trântit un nădufos „Muie CCR!“. După care, tras de urechi, a șters, căci prea nu se pupa muia cu funcția oficială.

Și pentru că nu l-a mai lăsat partidul să înjure în nume propriu, s-a mutat pe un cont fals, respectiv George Georgescu, cont pe care îl folosește partidul ca să lovească în adversari.

Pe data de 28 iulie, Ștefan Caraman postează într-un grup de WhatsApp al liberalilor tulceni, grup intitulat „Primari PNL #SEPOATE!“: „28.07.2020, 16:50 Ștefan Caraman: Are dreptate Teo, faptele fac diferența. Între unul cu 500 de euro salariu care trage ca un bou 10 ore pe zi și unul milionar în euro care îi cere votul“. Gluma e bună, apreciată de colegi, așa că a doua zi ea este reluată și pe contul de Facebook George Georgescu, cu o îmbunătățire: „«No offence»,dar…aredreptate Teo, faptelefac diferența. Între unul cu 500 de euro salariu care trage ca un bou 10 ore pe zi și unul milionar în euro care îi cere votul. El a ales faptele care-l umplu de bani, voi ați ales să-l votați și atât…“.

Nimic neobișnuit în România, totuși. Partidul l-a angajat, partidul trebuie ajutat, chiar dacă a lucra în campania electorală nu este o atribuție a șefului de cabinet al unui prefect.

Acum, Ștefan Caraman vrea să ducă implicarea mai departe și candidează pe lista PNL pentru Consiliul Local Tulcea. În același timp, rămâne și șef de cabinet al prefectului. Iar Prefectura este cea care se ocupă, în teritoriu, de organizarea alegerilor locale. Cumva, PNL a reușit să pună lupul de pază stânii. Și e normal, nu? Doar trebuie să se asigure că nu fură alții alegerile…
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale