Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O zi banală din viața lui Lucian Mîndruță

Zoom O zi banală din viața lui Lucian Mîndruță

7,10 – Sună alarma. Atacă rușii. Lucian Mîndruță sare speriat din pat, se îmbracă repede cu primele haine de care se împiedică și urcă pe bicicleta lui semicursieră. După 500 de metri, se oprește din pedalat, respiră de câteva ori și se întoarce acasă, unde își începe ziua ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Se felicită că și-a pus o alarmă atât de eficientă. Altfel nu s-ar fi trezit nici acum.

8,50 – Drumul spre serviciu e deturnat de întâlnirea cu un copil de opt ani cu care are o discuție de la egal la egal, deși nimeni nu se aștepta ca puștiul să se coboare la nivelul lui și să privească lumea cu atâta inocență.

9,45 – Ajunge la birou. Deschide YouTube-ul și își pune filmulețe cu oameni de la țară care stau degeaba. O colegă îl roagă frumos să nu mai țipe la monitor, dacă se poate.

11,00 – Scrie pe Facebook că s-a întâlnit cu un copil de opt ani. Deplânge lenea micuțului care, în loc să meargă la muncă pe un șantier naval, preferă să fie un asistat social și să trăiască din mila părinților.

15,00 – Masa de prânz l-a cam moleșit. Se gândește că i-ar prinde bine un somn de după-amiază. Se lasă pe spate în scaunul de la birou și adoarme numărând asistații social din județul Vaslui. Îi vine greu să-i adune pe toți într-un loc, pentru că asistații social nu vin nici măcar pentru salariul minim pe economie.

17,00 – Se gândește să scrie o fabulă în versuri despre discuția lui cu copilul de opt ani. Citește însă termenii și condițiile de la Facebook și află că Facebook-ul nu publică versuri. Se rezumă la o fabulă în proză.

19,15 – Ziua lui de muncă se încheie groaznic. Copilul i-a transmis un mesaj. Enervat de postările lui Mîndruță, s-a aliat cu rușii. A jurat să-i facă viața un coșmar. Nădușit și tremurând de frică, Mîndruță dă buzna în casă, deschide Facebook-ul și-i avertizează pe români că un copil de opt ani din sectorul 3 vrea să ne fure Basarabia și Gurile Dunării.

1 comentariu

 1. #1

  Lucian Putsă – n’am găsit altă rimă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]