Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oameni politici care sunt, de fapt, supereroi

Zoom Oameni politici care sunt, de fapt, supereroi

1) Codrin Ștefănescu. Superputerea lui este lipsa totală a părului. Pentru că e complet spân, e omul ideal care să pregătească omletă fără să scape nici un fir de păr în mâncare.

Atunci când era mic, el a fost mușcat de un frizer radioactiv, în timp ce se întorcea de la școală și se oprise puțin ca să insulte niște protestatari. Codrin Ștefănescu știa că mușcătura aia o să-l transforme într-un supererou, dar mult timp a crezut că o să devină Superfrizerul sau Omul Pieptăn. Nu s-a așteptat ca superputerea lui să fie tocmai pierderea totală a părului, mai ales că lumea e rea și, citind “Harap Alb”, și-a făcut tot felul de impresii despre Spân.

2) Deputatul Mitralieră. Acest Robocop modern este pe jumătate deputat și pe jumătate mitralieră. Povestea lui începe în urmă cu mulți ani, pe vremea când juca fotbal la Metalurgistul Cugir. După o accidentare mai nasoală, medicul echipei a propus ca tibiile lui să fie înlocuite cu două țevi de Kalașnikov, care să-l facă imbatabil în duelurile pentru minge.

Cu timpul, deputatul Cătălin Rădulescu și-a înlocuit tot mai multe părți ale corpului cu piese de AK47, până în punctul în care nu mai poți să-l iei cu tine în străinătate, pentru că s-ar considera trafic de arme.

Superputerea lui e nepăsarea, pentru că, de când e-n Parlament, n-a făcut nimic pentru frații lui care atârnă pe umărul unor talibani sau al unor vameși beți din fosta Uniune Sovietică.

3) Ecaterina Andronescu. Supranumită și Cati Woman, Ecaterina Andronescu este o creatură hibridă cum nu s-a mai văzut pe la noi. Ea e pe jumătate om și pe jumătate ministru al Învățământului.

Atunci când cineva deschide în preajma ei un catalog, Cati Andronescu se transformă brusc într-o bestie reformatoare, gata să schimbe categoric sistemul de învățământ și să-l facă și mai neperformant decât era înainte.

4) Klaus Iohannis. Supranumit și Omul previzibil, Iohannis este protagonistul mai multor filme plictisitoare, care au adormit generații întregi de copii.

El a dobândit puterea previzibilității încă din copilărie, când și-a pierdut toată energia specifică vârstei în urma unui accident de șah. De atunci, micul Klaus i-a uimit pe adulți făcând exact ceea ce aceștia se așteptau să facă și nimic altceva, pentru că n-avea nici energie și nici chef.

Pentru mai toți oamenii, Iohannis este complet previzibil. Singura persoană din lume pentru care superputerea previzibilității n-are nici un efect este Ludovic Orban, pentru că el însuși este pe jumătate previzibil. Se pare că Orban ar putea să fie complet previzibil, doar că pe nimeni nu interesează care o să fie următorul lui pas.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]