Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oameni politici care sunt, de fapt, supereroi

Zoom Oameni politici care sunt, de fapt, supereroi

1) Codrin Ștefănescu. Superputerea lui este lipsa totală a părului. Pentru că e complet spân, e omul ideal care să pregătească omletă fără să scape nici un fir de păr în mâncare.

Atunci când era mic, el a fost mușcat de un frizer radioactiv, în timp ce se întorcea de la școală și se oprise puțin ca să insulte niște protestatari. Codrin Ștefănescu știa că mușcătura aia o să-l transforme într-un supererou, dar mult timp a crezut că o să devină Superfrizerul sau Omul Pieptăn. Nu s-a așteptat ca superputerea lui să fie tocmai pierderea totală a părului, mai ales că lumea e rea și, citind “Harap Alb”, și-a făcut tot felul de impresii despre Spân.

2) Deputatul Mitralieră. Acest Robocop modern este pe jumătate deputat și pe jumătate mitralieră. Povestea lui începe în urmă cu mulți ani, pe vremea când juca fotbal la Metalurgistul Cugir. După o accidentare mai nasoală, medicul echipei a propus ca tibiile lui să fie înlocuite cu două țevi de Kalașnikov, care să-l facă imbatabil în duelurile pentru minge.

Cu timpul, deputatul Cătălin Rădulescu și-a înlocuit tot mai multe părți ale corpului cu piese de AK47, până în punctul în care nu mai poți să-l iei cu tine în străinătate, pentru că s-ar considera trafic de arme.

Superputerea lui e nepăsarea, pentru că, de când e-n Parlament, n-a făcut nimic pentru frații lui care atârnă pe umărul unor talibani sau al unor vameși beți din fosta Uniune Sovietică.

3) Ecaterina Andronescu. Supranumită și Cati Woman, Ecaterina Andronescu este o creatură hibridă cum nu s-a mai văzut pe la noi. Ea e pe jumătate om și pe jumătate ministru al Învățământului.

Atunci când cineva deschide în preajma ei un catalog, Cati Andronescu se transformă brusc într-o bestie reformatoare, gata să schimbe categoric sistemul de învățământ și să-l facă și mai neperformant decât era înainte.

4) Klaus Iohannis. Supranumit și Omul previzibil, Iohannis este protagonistul mai multor filme plictisitoare, care au adormit generații întregi de copii.

El a dobândit puterea previzibilității încă din copilărie, când și-a pierdut toată energia specifică vârstei în urma unui accident de șah. De atunci, micul Klaus i-a uimit pe adulți făcând exact ceea ce aceștia se așteptau să facă și nimic altceva, pentru că n-avea nici energie și nici chef.

Pentru mai toți oamenii, Iohannis este complet previzibil. Singura persoană din lume pentru care superputerea previzibilității n-are nici un efect este Ludovic Orban, pentru că el însuși este pe jumătate previzibil. Se pare că Orban ar putea să fie complet previzibil, doar că pe nimeni nu interesează care o să fie următorul lui pas.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Recviem pentru mustața lui Dragnea

  19 noiembrie 2019

  Prieten la toartă cu bărbierul austriac al Munților Carpați, Klaus Iohannis a reușit și el performanța de a-i ușui vrabia de sub nări lui Liviu Dragnea, lăsîndu-l orfan de mustață […]

 • Ciuma Roșie biruitoare

  19 noiembrie 2019

  Națiunile se ridică atunci cînd norocul le suflă în pînze. România a prins furtuna norocoasă de acum un secol – cînd, după ce a pierdut un război, și-a dublat teritoriul. […]

 • Fenomenalul domn Cîțu

  19 noiembrie 2019

  Când a încercat, la inițiativa prietenului lui mai inteligent, Lucian Isar, să atace speculativ leul, în 2009, Florin Vasile Cîțu a primit de la Mugur Isărescu un dos de palmă […]

 • Cinci ani de singurătate

  12 noiembrie 2019

  “Politicienii sînt ca scutecele. Trebuie schimbați des și din același motiv.” Vechiul aforism, atribuit lui Mark Twain, n-are trecere la români. Președintele României se schimbă doar o dată la zece […]

 • Barna, puntea suspinelor

  12 noiembrie 2019

  USR, alături de PLUS, părea să se poată transforma într-un partid important. Nu atât de important încât să conducă, prea curând, singur, dar suficient de important încât să înceapă să […]