Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oameni politici care sunt, de fapt, supereroi

Zoom Oameni politici care sunt, de fapt, supereroi

1) Codrin Ștefănescu. Superputerea lui este lipsa totală a părului. Pentru că e complet spân, e omul ideal care să pregătească omletă fără să scape nici un fir de păr în mâncare.

Atunci când era mic, el a fost mușcat de un frizer radioactiv, în timp ce se întorcea de la școală și se oprise puțin ca să insulte niște protestatari. Codrin Ștefănescu știa că mușcătura aia o să-l transforme într-un supererou, dar mult timp a crezut că o să devină Superfrizerul sau Omul Pieptăn. Nu s-a așteptat ca superputerea lui să fie tocmai pierderea totală a părului, mai ales că lumea e rea și, citind “Harap Alb”, și-a făcut tot felul de impresii despre Spân.

2) Deputatul Mitralieră. Acest Robocop modern este pe jumătate deputat și pe jumătate mitralieră. Povestea lui începe în urmă cu mulți ani, pe vremea când juca fotbal la Metalurgistul Cugir. După o accidentare mai nasoală, medicul echipei a propus ca tibiile lui să fie înlocuite cu două țevi de Kalașnikov, care să-l facă imbatabil în duelurile pentru minge.

Cu timpul, deputatul Cătălin Rădulescu și-a înlocuit tot mai multe părți ale corpului cu piese de AK47, până în punctul în care nu mai poți să-l iei cu tine în străinătate, pentru că s-ar considera trafic de arme.

Superputerea lui e nepăsarea, pentru că, de când e-n Parlament, n-a făcut nimic pentru frații lui care atârnă pe umărul unor talibani sau al unor vameși beți din fosta Uniune Sovietică.

3) Ecaterina Andronescu. Supranumită și Cati Woman, Ecaterina Andronescu este o creatură hibridă cum nu s-a mai văzut pe la noi. Ea e pe jumătate om și pe jumătate ministru al Învățământului.

Atunci când cineva deschide în preajma ei un catalog, Cati Andronescu se transformă brusc într-o bestie reformatoare, gata să schimbe categoric sistemul de învățământ și să-l facă și mai neperformant decât era înainte.

4) Klaus Iohannis. Supranumit și Omul previzibil, Iohannis este protagonistul mai multor filme plictisitoare, care au adormit generații întregi de copii.

El a dobândit puterea previzibilității încă din copilărie, când și-a pierdut toată energia specifică vârstei în urma unui accident de șah. De atunci, micul Klaus i-a uimit pe adulți făcând exact ceea ce aceștia se așteptau să facă și nimic altceva, pentru că n-avea nici energie și nici chef.

Pentru mai toți oamenii, Iohannis este complet previzibil. Singura persoană din lume pentru care superputerea previzibilității n-are nici un efect este Ludovic Orban, pentru că el însuși este pe jumătate previzibil. Se pare că Orban ar putea să fie complet previzibil, doar că pe nimeni nu interesează care o să fie următorul lui pas.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100