Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oameni politici care sunt, de fapt, supereroi

Zoom Oameni politici care sunt, de fapt, supereroi

1) Codrin Ștefănescu. Superputerea lui este lipsa totală a părului. Pentru că e complet spân, e omul ideal care să pregătească omletă fără să scape nici un fir de păr în mâncare.

Atunci când era mic, el a fost mușcat de un frizer radioactiv, în timp ce se întorcea de la școală și se oprise puțin ca să insulte niște protestatari. Codrin Ștefănescu știa că mușcătura aia o să-l transforme într-un supererou, dar mult timp a crezut că o să devină Superfrizerul sau Omul Pieptăn. Nu s-a așteptat ca superputerea lui să fie tocmai pierderea totală a părului, mai ales că lumea e rea și, citind “Harap Alb”, și-a făcut tot felul de impresii despre Spân.

2) Deputatul Mitralieră. Acest Robocop modern este pe jumătate deputat și pe jumătate mitralieră. Povestea lui începe în urmă cu mulți ani, pe vremea când juca fotbal la Metalurgistul Cugir. După o accidentare mai nasoală, medicul echipei a propus ca tibiile lui să fie înlocuite cu două țevi de Kalașnikov, care să-l facă imbatabil în duelurile pentru minge.

Cu timpul, deputatul Cătălin Rădulescu și-a înlocuit tot mai multe părți ale corpului cu piese de AK47, până în punctul în care nu mai poți să-l iei cu tine în străinătate, pentru că s-ar considera trafic de arme.

Superputerea lui e nepăsarea, pentru că, de când e-n Parlament, n-a făcut nimic pentru frații lui care atârnă pe umărul unor talibani sau al unor vameși beți din fosta Uniune Sovietică.

3) Ecaterina Andronescu. Supranumită și Cati Woman, Ecaterina Andronescu este o creatură hibridă cum nu s-a mai văzut pe la noi. Ea e pe jumătate om și pe jumătate ministru al Învățământului.

Atunci când cineva deschide în preajma ei un catalog, Cati Andronescu se transformă brusc într-o bestie reformatoare, gata să schimbe categoric sistemul de învățământ și să-l facă și mai neperformant decât era înainte.

4) Klaus Iohannis. Supranumit și Omul previzibil, Iohannis este protagonistul mai multor filme plictisitoare, care au adormit generații întregi de copii.

El a dobândit puterea previzibilității încă din copilărie, când și-a pierdut toată energia specifică vârstei în urma unui accident de șah. De atunci, micul Klaus i-a uimit pe adulți făcând exact ceea ce aceștia se așteptau să facă și nimic altceva, pentru că n-avea nici energie și nici chef.

Pentru mai toți oamenii, Iohannis este complet previzibil. Singura persoană din lume pentru care superputerea previzibilității n-are nici un efect este Ludovic Orban, pentru că el însuși este pe jumătate previzibil. Se pare că Orban ar putea să fie complet previzibil, doar că pe nimeni nu interesează care o să fie următorul lui pas.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

Ultimele articole