Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oana Roman, desemnată să fie primele trei personalităţi feminine de pe o bancnotă românească

Zoom Oana Roman, desemnată să fie primele trei personalităţi feminine de pe o bancnotă românească

Şoc în lumea financiar-bancară! La aproape 1.000 de ani de cînd chipul amantei unui senator roman apărea pe o monedă dacă, o nouă personalitate feminină se pregăteşte să ne zîmbească de pe o bancnotă românească. Este vorba despre îndrăgita vedetă mondenă Oana Roman, care săptămîna aceasta a semnat cu BNR un contract prin care se angajează să reprezinte primele trei femei de pe lei.

„Sînt extrem de încîntată. E ca şi cum ai apărea pe coperta unei reviste pe care toată lumea o poartă în buzunar“, a declarat Oana Roman, spunînd că a fost contactată să pozeze şi pe banii altor oameni, chiar şi nud, dar a refuzat.

„Am fost criticaţi că nu punem femei pe bani. Uite că acum, prin Oana Roman, punem trei femei în acelaşi timp pe hîrtia de 100 de lei, care – apropo – o să fie un pic mai mare, aproximativ 50 x 25 de centimetri, ca să intre bi­ne poza. Nu vă speriaţi, Oana o să se vadă bine, ocupă cam 90% din ver­so. De asemenea, n-or să se mai cheme lei grei, pentru că e lipsit de tact. Or să se cheme lei rubensieni sau lei cu oase mari“, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu.

Printre celelalte personalităţi feminine luate în calcul să apară pe bancnote se numără Fuego, Adrian Năstase, Elodia Ghinescu, Monica Tatoiu, Sfînta Parascheva, dar şi femeia care vinde la patiserie, un model pentru toate tinerele ambiţioase care vor să facă ceva în viaţă, nu doar s-o frece aiurea prin facultate cu tot felul de golani.

Publicat în Cațavencii, nr 43, 31 octombrie – 6 noiembrie 2012

1 comentariu

  1. #1

    Pai n-ai auzit ca tine locul a trei femei? Sunt si ele pe bancnota, inglobate in Oana Roman

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint