Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Obrăznicătura de fier

Zoom Obrăznicătura de fier

Declară că nu vrea să fie ca Margaret Thatcher, pentru că băbăciunea este istorie. Declară că nu are modele, dar că vrea ca ea să fie, peste ani, un model. Declară că numele ei de familie înseamnă „fier“ în limba maghiară şi, de aceea, este cea mai potrivită pentru a fi „doamna de fier“ pe care o visează Traian Băsescu.

Am făcut extinse cercetări şi pot spune că nu, Paul nu înseamnă fier în limba maghiară şi în nici una dintre limbile europene, deci criteriul numelui de familie nu o îndreptăţeşte pe Andreea Maria Paul să fie doamnă de fier. Asta, însă, nu o împiedică să viseze că, după ce ar câştiga şefia femeilor pedeliste, ar putea deveni premier sau preşedinte al României. Pe 10 septembrie a împlinit 33 de ani şi are tot viitorul înainte. Din nefericire pentru credibilitatea sa, nu are pic de trecut. Căci Andreea Maria Paul, mai cunoscută şi drept Andreea Paul-Vass, are un CV din care reiese destul de clar că nu prea a avut contact cu lumea reală. La 23 de ani, după ce a terminat facultatea, a devenit cercetător la Institutul de Economie Naţională al Academiei Române, iar la 25 de ani şi-a început îndelungata carieră de consilier. A fost consilier/expert la Preşedinţia României, departamentul de politici economice şi sociale. A fost consilier al europarlamentarului Theodor Stolojan şi este, din 2009, consilier personal al prim-ministrului Emil Boc. Prin comparaţie, Nouriel Roubini pare un retardat, căci dacă doamna Paul a ajuns expert/consilier la Preşedinţie la 25 de ani, profetul crizei a fost nevoit să aştepte până la 39 de ani pentru a ocupa o funcţie similară la Casa Albă. 

Şi, totuşi, ce-i recomandă pe aceşti tineri impetuoşi care dau sfaturi primilor oameni ai ţării despre strategiile economice pe care România le-ar putea urma? Care sunt experienţa şi calităţile care fac dintr-o persoană de doar 25 de ani consilier economic de nivel înalt? Şi, mai ales, cum se face că toţi politicienii de dreapta au lucrat, toată viaţa, doar pentru stat? Cum pot vorbi despre statul minimalist oameni care au stat cu gura lipită doar de ugerul statului social? Dacă tupeul şi obrăznicia, urletul şi sudalma au devenit calităţile noii clase politice şi dacă Platinum Collection de la Schwartzkopf poate ţine loc de proiect pe termen lung, atunci suntem pe mâini bune cu Andreea Paul. Dacă vrem mai mult, manelistele blonde care au valoare şi cărora le mor duşmanii de ciudă nu sunt soluţia.

8 comentarii

 1. #1

  asa-i! ce sa caute niste tineri impetuosi in functiile alea?! acolo trebuiau pusi niste dinozauri comunisti cu ASE-ul si masterul la Stefan Gheorghiu!

 2. #2

  Poate că aveți dreptate. E absolut normal să devii "consilier" la 25 de ani, având experiență zero în economia reală. Impetuos era doar un eufemism pentru "tupiest".

 3. #3

  eu nu stiu ce CV are doamna respectiva. dar e posibil sa fi fost un student exceptional. si-apoi, prost sa fii sa nu inveti ceva din functiile precedente!

 4. #4

  Tare de tot aia cu Roubini…asa ii trebuie daca i-a trebuit Casa Alba! La alte case asta se intimpla mai repede.

 5. #5

  Vass inseamna fier.

  Si-a luat bacul cu 10. Licenta cu 9.80. Doctoratul inainte de a intra in politica. M-am saturat de politicieni care isi fac doctoratul pe bancile parlamentare sau in functii publice. stiu atatia.

  CIUDAT CA A APARUT ATACUL NEJUSTIFICAT LA ADRESA DNEI VASS AZI SI LA VOI SI LA ACADEMIA CATAVENCU 🙂 nu e nicio lucratura, stiu; doar pura coincidenta…

  Pacat ca v-a pierde competitia cu Barbu nu pt ca e mai slaba ci pt ca Udrea nu o vrea prin preajma, dehhhh; banuim noi de ce…

 6. #6

  Vass înseamnă fier? Și ce legătură are asta cu doamna Paul? Căci n-o mai cheamă Vass de la căsătorie încoace.
  Spuneți că și-a luat doctoratul înainte de a intra în politică? În 2008, când l-a luat, era deja în politică de ani buni, la vremea aceea fiind consilier al lui Stolojan.
  Spuneti că a luat 10 la Bac. Felicitări. Păcat că are susținători care n-ar fi luat bac-ul la română, scriind “v-a pierde” în loc de “va pierde”.

 7. #7

  Si Monica Lewinsky a ajuns consiliera tot la o varsta frageda, si tot fara pile. Adevarat ca doctoratul si recunoasterea universala au venit un pic mai tarziu.

 8. #8

  Au ajuns multi sa aiba functii inalte la 25 pentru ca masa din care se recruta si inca se recruteaza nu e matura. Atat de simplu… Altrenativa sunt dinozaurii.

  E cel putin rau intentionat sa spui “Dacă vrem mai mult, manelistele blonde care au valoare şi cărora le mor duşmanii de ciudă nu sunt soluţia.” – sa fim seriosi, despre femeia asta chiar nu se poate spune ca are iz “manelistic”!

  Vad ca stii cum se numeste o colectia a unui producator de vopsele de par, dar nu mentionezi nimic din ce a propus o consiliera atat de tanara la nivel de politici publice.
  Eu nu stiu multe despre activitatea ei, dar ma astept sa aflu asta din presa!
  Cat despre colectiile de vopsea de par pot sa aflu din pauzele publicitare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]