Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oculta generalului

Zoom Oculta generalului

Ca în cărțile cu securiști buni și d-ăia răi și cu comploturi mondiale ale lui Pavel Coruț, care înainte de a se face scriitor a fost colonel de contrainformații în armata română, trecut în rezervă în 1990, generalul Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, descoperă și el comploturi. Și scrie despre ele în serial sau le povestește pe la televiziuni. El a descoperit, de exemplu, că Statele Unite și Uniunea Europeană vor să subjuge economic România. N-a spus de unde știe, așa i-a ieșit lui la analiză. Și, ca fost șef al SPP, Dumitru Iliescu dă de înțeles că are în continuare sursele lui. N-ar fi de mirare să le aibă, ca unul care a avut de-a face cu serviciile pe vremea cînd se ocupa de paza și protecția demnitarilor. Iar prin Servicii lucrează tot soiul de persoane, cu tot soiul de simpatii politice, dintre care unele se întîmplă să aibăși o viziune asupra lumii. Te pui?!

De cînd cu pandemia, generalul Iliescu veghează pe blog-ul lui, de unde-și luminează cititorii. Om practic, generalul nu e printre cei ce contestă existența coronavirusului, dimpotrivă, respectă regulile impuse ca pe Sfînta Evanghelie, cum ar zice Ghiță Pristanda. Dar cum ar putea un fost șef peste paza vieții VIP-urilor statului să spună, ca pîrliții de civili, că nu-și cunoaște adversarul și nu știe nici de unde vine și ce are de gînd? Așadar, strategul procedează prin învăluire. Nu spune direct că virusul ar fi rezultatul unei mașinațiuni secrete, dar dă de înțeles asta, luîndu-și stilistic aerul că știe mai multe, dar nu le poate scrie. De ce? Mister!

În cel de-al doilea pas al său, la fel de hotărîtor ca și primul, Dumitru Iliescu ne anunță că există o conspirație mondială a unei oculte al cărei scop e să aducă în sclavie populația globului. Și nu așa, pe alese – o parte de ici, altă parte de colo–, ci toată populația de pe Pămînt. Cum o să facă asta pomenita ocultă? te întrebi. Simplu, prin sărăcire. De-aia, te gîndești, a fost inventat coronavirusul! Ca să se ia măsuri care pun pe butuci economiile țărilor din toată lumea. Și ca să stîrnească dezordine printre cetățeni, care dezordine ajută și ea la înfăptuirea planului ocultei.

Să-i dea prin cap generalului că Ludovic Orban face și el parte dintre organizatorii acestui plan, într-un rol mai mic, acolo, dar orișicît? Dumitru Iliescu nu spune așa ceva, dar unii dintre cititorii blog-ului său ar băga mîna în foc pentru asta. C.T.

Din cine e însă alcătuită oculta asta? te întrebi Păi tocmai de-aia e ocultă, ca să nu se știe! te luminează pe ocolite generalul. Însă el de unde știe de existența ei? Nici la întrebarea asta generalul nu răspunde. Ori îl crezi, ori te lasă în ignoranța ta și nu-ți mai explică nimic. Să fie unul dintre cititorii generalului vecinul care mi-a povestit despre oculta mondială și care, cînd l-am întrebat de unde știe ce spune, mi-a spus că altfel nu se explică ce pățim acum.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Bubulii e reali…

 2. #2

  Un imbecil sinistru.

 3. #3

  E si asta un mod profitabil de a ramane in atentia publicului si a-ti hrani egoul ranit de pensionare.

  Iar teoria conspiratiei e un teren fertil pentru orice individ mai smecher sau cu mintile scapate din hatz. Audienta e garantata si e cu atat mai mare cu cat rata de educatie e mai mica si cea de analfabetism functional e mai mare.

  Nu m-ar mira sa vezi oameni adunati in fata cladirii guvernului din Piata Victoriei, ciuciti unii-ntr-altii in asteptarea venirii iminente a ocultei. Ceva de genul crestinilor din anul 1000 ce se aduna in biserici in asteptarea sfarsitului lumii.
  Asta pentru ca istoria e ciclica si omenirea a intrat intr-o pauza prelungita de evolutie, se relaxeaza dupa o perioada lunga de dezvoltare accelerata.
  Prea-binele genereaza reactii paradoxale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]