Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oktoberfest în Militari: un fel de cocălăreală la cort

Zoom Oktoberfest în Militari: un fel de cocălăreală la cort

De la înmormîntarea seniorului Coposu sau de la manifestanții useliști aduși cu autocarele din toată țara nu a mai văzut Bucureștiul atîția oameni la un loc.

Imaginați-vă două terenuri de fotbal pline de mese și mii de suporteri ai regelui berii mîncînd cot la cot mici și bînd bere într-o superbă atmosferă de frig și umezeală. E o minune cum s-a adunat atîta lume fără să fie vreo bormașină la promoție.

Am intrat în cortul mare din parcarea de la Plaza România gîndindu-mă că nu e nimeni și că mă scutesc de-un drum pînă la toaletele din mall. Da' de unde! Sute de oameni dansau și rîdeau, mîncau cartofi prăjiți și urlau unii la alții în vuietul asurzitor al unei trupe de muzică cică nemțești. Cei care mîncaseră deja își amestecau cîrnații și micii în stomac dansînd pe mese.

Personajele? Șefi de scară cu soția la plimbare, îmbrăcați frumos, în hainele folosite la nunta nepotului Gigel, acu' treizeci de ani, procesomani cu dosare din care zburau hîrtiile, babe demente înfășurate în eșarfe, suferind de sindromul Jacqueline Kennedy în fază terminală, gagici din cartier care oricum își zdreleau cururile pe bordură poștind o Cola la jumate, gagii pensați și cu perciunii subțiați cu lama, din loc în loc bodyguarzi pe care dacă-i întrebai ceva îți răspundeau cu ce le mai rămăsese din lobul parietal extras la angajare.

Bere multă, dar puțină,

de la Ursus. Vreo cinci feluri, printre care aia neagră cu caramel în ea, bineînțeles. Dacă i-ar fi văzut nemții, le-ar fi scos halbele din UE în șuturi.

Bere&MiciFest sau PetrecereFest sau OameniMulțiFest sînt doar trei nume luate la întîmplare care s-ar fi potrivit, pe lîngă multe altele, la fel de bine ca nuca-n perete acestei întruniri din parcarea unui mall.

Dar altceva e și mai trist. Sînt convins că, dacă acel cort nu ar fi demontat de acolo, ar fi plin în fiecare week-end.

Am stat de vorbă cu una dintre organizatoarele evenimentului, care nu era foarte mirată de damful de mici care cuprinsese trei cartiere. "Aaa, să vedeți ce-a fost la Brașov!", îmi zice ea. Tanti, la Brașov ar fi putut să vină atîta lume doar dacă undeva, într-un colț al cortului, se organiza în același timp și Cerbul de Aur.

Oricum, te întrebi, de ce să bei bere în frig, în timp ce-ți rîgîie trei gherțoi în nas mortăciune de mici și să faci asta rîzînd și dansînd pe mese?

Am ieșit de acolo după vreo oră, meditînd la vorbele lui Țuțea: "Am făcut pușcărie 13 ani pentru un popor de idioți!". În stația tramvaiului 41 era plin de pensionari matoli care cîntau și făceau glume despre Nuți Udrea, despre Chioru și Căcărău. Păi, ce credeau impostorii și corupții ăia, că ei în timpul ăsta stau și-și plîng de milă?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint