Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Olé, olé, adio USR!

Zoom Olé, olé, adio USR!

Anunțat încă din primăvară, cu reținere și îngrijorare, MRÎ, partidul lui Dacian Cioloș, întîrzie să-și facă apariția pe lista partidelor legal constituite, din motive de nesfîrșite tracasări pe la tribunal, unde se depun contestații peste contestații la înființarea formațiunii. Cumva, tehnocrații simt pe pielea lor ceea ce simt și marile lucrări de infrastructură: degeaba există bani și oameni, dacă răuvoitorii pot bloca totul în instanță, prin contestații. Totuși, lipsa actelor nu oprește partidul să zburde în sondaje și nici nu-l împiedică să pună la cale alianțe și colaborări politice. După ce USR a anunțat finalul competiției interne pentru listele de la europarlamentare, MRÎ a apărut la măsuța de cafea a negocierilor, zvonindu-se, nu fără temei, că Dacian Cioloș însuși ar putea conduce în luptă lista comună pentru Parlamentul European, iar nu Cristian Ghinea, cîștigătorul detașat al alegerilor interne. Vestea a iscat gîlceavă internă în USR, cei mai mulți membri amenințînd cu nu se știe ce în caz că Cioloș și alți membri MRÎ își fac loc pe sfînta lor listă de candidaturi.
Deocamdată, aripa useristă din USR a avut cîștig de cauză, dar pînă la alegerile europarlamentare mai e. Și nu mare ar trebui să ne fie mirarea dacă pe lista MRÎ, deschisă de Cioloș, se vor regăsi și Cristian Ghinea, Dan Barna și Vlad Voiculescu, pe locuri eligibile. De ce pe lista MRÎ, iară nu a USR? Care USR?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale