Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Opriți-l, opriți-l, opriți-l!

Zoom Opriți-l, opriți-l, opriți-l!

Nu putem să ne împușcăm președinții. Nu știu de ce, pentru că în Constituție acest lucru nu este interzis. Iar dacă nu este interzis în Constituție, legea fundamentală a țării, ar trebui să ni se permită.

Așa cum și actualului președinte i se permite orice. Nimeni, până la el, nu s-a mai folosit de însemnele naționale, de cele ale UE și NATO precum și de pupitrul prezidențial pentru a-și bate mai mult joc de instituția și de poporul pe care le reprezintă.

Nici măcar Nicolae Ceaușescu, în anii de sus ai gloriei lui, în timpul celui mai crunt cult al personalității, nu apărea atât de des la televizor. Despre ceilalți doi președinți ai româniei anteriori lui Traian Băsescu ce să mai spunem? Nici măcar hulitul și plinul de sânge Ion Iliescu nu a îndrăznit să-și ia libertățile pe care și le ia acum Traian Băsescu.

Nu ni se permite să ne împușcăm președinții, dar în Nicolae Ceaușescu s-a tras cu sete, în urma unui proces sumar și care a încălcat toate regulile de bun-simț, căci despre drept nici măcar n-a putut fi vorba acolo.

Nu ni se permite să ne împușcăm președinții și e normal, pentru că suntem, cel puțin la nivel declarativ, o țară membră a Uniunii Europene, unde pedeapsa cu moartea este interzisă.

Nu ni se permite să ne împușcăm președinții și e bine, pentru că un singur dement cu o pușcă în mână nu se poate opune voinței a milioane de oameni care au ales. Dar un singur dement cu o sticlă în mână o poate face?

Nu ni se permite să ne împușcăm președinții. Nici să-i decapităm. Nici să-i tragem în țeapă. Nici să-i sfârtecăm pe roată sau între patru cai furioși, mânați în cele patru zări. E bine. Asta dovedește că am atins un nivel de civilizație pe care strămoșii noștri mai îndepărtați sau mai recenți nu-l aveau. Dar ce facem când subiectul în sine nu a evoluat în pas cu noi, rămânând la înălțimea unui despot etilizat de ev mediu?

Nu ni se permite să ne împușcăm președinții și e fabulos de bine. Dar cineva, totuși, o minte luminată și limpede, ar trebui să găsească o variantă modernă, europeană, acceptată și la Bruxelles, prin care acest individ să poată fi oprit.

Pentru că din răul cel mai mic, așa cum era în 2004 sau în 2009, Traian Băsescu s-a transformat în răul absolut.

3 comentarii

 1. #1

  Pana la urma e tot cum ziceam eu anterior, toti politicienii trebuie sfarsiti, si apoi dat tarii un reset!

 2. #2

  exista viata si dupa Basescu!

 3. #3

  Mai ramane otrava in vin (sau whisky).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100