Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Orban, muncitor la traseism politic

Zoom Orban, muncitor la traseism politic

De când a început pandemia, Ludovic Orban nu a rezolvat nici o problemă. Știu, sună evanghelic, dar la cât propăvăduiește omul buna guvernare, nu e nepotrivit tonul.

La tot ce era de făcut s-a adăugat și porcăria asta numită democrație, alegeri, vot.

Și la toate tâmpeniile făcute de acest premier se adaugă acum traseismul politic, furia cu care PNL adună primari de la PSD. Bineînțeles, sub privirile liberale, europene, profund tehnocrate ale USR-PLUS. Deja nu mai înțelegi de ce nu s-au aliat pentru Primăria București cu turnătorul Petrov. Cu ce e mai mizerabil un turnător ramolit decât un ditamai partidul de guvernământ, sprijinit de președinte, care racolează sute de primari de la „Ciuma Roșie“?

Dar să revenim la alte crize decât cele de nervi.

Criza Euthyrox-ului? Rozalina Lăpădatu, președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, a postat recent un mesaj în care amintește că au trecut șapte luni și „tot nu avem o rezolvare în criza Euthyrox”.

De ce? Nu știe nimeni în univers. Cu atât mai puțin cel care spunea acum patru luni că în câteva zile se va rezolva criza legată de acest medicament de care au nevoie aproximativ 500.000 de pacienți.

Criza cadrelor medicale? Luați orice mărturie din presă a unui doctor, de oriunde din țară. Sunt epuizați, cu creierii în piuneze.

Criza măștilor distribuite gratuit pentru categoriile defavorizate? Orban spunea la finalul săptămânii trecute: „Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract“.

A venit pandemia, a făcut trei cocoașe ca nebuna și Orban tot nu a reușit să cumpere niște măști.

Revenind la traseismul ordinar practicat de PNL, de Orban și, bineînțeles, de președintele Iohannis, trebuie spus că premierul nu înțelege mizeria pe care o face, comportându-se pe mai departe în logica cretină „Dar pe alții nu-i vedeți?“.

Iată ce reușește să stoarcă Orban din piftia aia pe care o are între urechi: „Îmi place că dumneavostră urmăriți, dar nu vă uitați că o mulțime de candidați de primari, de oameni care au vrut să candideze din partea PNL, care au fost membri PNL, candidează din partea altor partide“. Omul, săracul, în cretinismul său politic, ne spune că, într-adevăr, PNL aduce niște scursuri de oameni în PNL, dar să privim atent fenomenul, pentru că și PNL are scursuri traseiste care acum au trecut la alții. Cât de idiot să fii, totuși? Și cât de președinte să fii ca să susții un astfel de aiuristic?

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Raspunsul la ultima intrebare este : sa fii un presedinte de rahat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]