Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Orbirea unei Românii decente

Zoom Orbirea unei Românii decente

Pe litoral, focarele de coronavirus pot fi învinse doar de focarele de toxiinfecție alimentară.

Vorbele doctorului Musta adie bălăngănind jaluzele la Palatul Victoria: „Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere“.

În birouri însă, Orban transpiră. Are fața aburită ca halba. Ludovic Orban are cifre, nu le scoate din gușă ca gargaragiii: „Eu vă dau date luate din REVISAL. La data de 20 iulie, raportat la 1 ianuarie 2020, numărul de angajaţi cu contracte de muncă a fost mai mic doar cu 648. Date oficiale din REVISAL“.

Știam că e foarte bine, știam că Guvernul a fost perfect, pentru că ne spusese asta președintele. Acum însă e rândul lui Orban să stea ca un labrador în vârful patului și să se lingă singur la ouă.

Iată-l pe Orban pus în primul rând în slujba lui Orban: „Guvernul şi-a făcut datoria faţă de România cu vârf şi îndesat“.

Nu știu de ce am impresia că, la final, Orban o să ne taie și factură. Alta decât cea pe care o plătim prin contractele de achiziții directe. Parcă-l vezi pe om: „Am și io facturica asta pentru dumneavoastră!“. Mă rog, noi o vom numi amendă pentru prostie. Poate în 48 de ore plătim doar jumate.

Florin Cîțu ajută și elefortul general al actualei Puteri de a construi o Românie decentă măcar așa, ca tablou: „Situaţia economică e peste aşteptări. În martie vedeam lucrurile negativ, dar economia a răspuns foarte bine“. Probabil asta se întâmplă exclusiv din pricina așteptărilor, iar nu a performanțelor economice.

E limpede deja pentru toți că fiecare Putere își poate confecționa mâine cifrele de care are nevoie, după cum e limpede pentru oricine că o doare-n fund pe tanti Economia de stratul gros al românilor aflați în sărăcie. Dacă vrei ca situația să fie peste așteptări, ea este peste așteptări.

1 comentariu

 1. #1

  N-a dat masina ci ,,adevaratii capitalisti” peste economie, astfel incat, pas cu pas, o sa se stinga in uralele ,,functionarilor patrioti” ascunsi dupa masti (aia invizibila pe care-au ,,acceptat-o cu ceva ani in urma cat si asta ,,medicala” din vremurile astea tulburi). Discutam cu ,,unul dintre ei” si-mi zicea ca: ,,Nu-i bai c-a noastra o sa fie inlocuita cu aia multinationala atata timp cat salariile o sa creasca”. Naspa e ca odata cu implementarea ,,distantarii sociale” gandurile apropierii castigurilor de pe aceste meleaguri fata de castigurile ,,alor bogati” o sa trebuiasca sa dispara, pentru a se pastra ,,distantarea” se intelege.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite