Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ortodoxia și educația sexuală

Zoom Ortodoxia și educația sexuală

Ăsta e genul ăla de text care nu o să schimbe nici o părere. Oamenii care deja sînt de acord cu mine or să se frece puțin pe sfîrcuri, satisfăcuți că cineva spune ce ei știu deja, iar ăilalți vor scuipa în sîn supărați și siguri că Antihristul l-a pus pe George Soros să mă sune personal ca să-l ajut cu pervertirea tinerilor creștini. Singurul lui rol e să vă aducă aminte că sînteți înconjurați de idioți.

Săptămîna trecută, niște ONG-uri s-au zbătut pentru introducerea educației sexuale în școli. Pe un fond destul de justificat: în România, rata de sarcini nedorite la adolescente e de trei ori peste media europeană. Evident, toate goarnele creștine s-au alarmat și au început să urle aceleași argumente atît de imbecile încît te miri că emițătorul nu a murit încă de la călcat pe greble: că dacă le explici copiilor cum funcționează treburile or să fie curioși și excitați. Și că cel mai cinstit ar fi să învețe despre asta de la preot, doctor și familie. Ceea ce ar funcționa, în teorie. Dar trebuie să fii idiot ca să crezi că un puștan de doisprezece ani, cînd are o erecție, o să se ducă la mă-sa, la doctor și la preot, să-i întrebe ce-i aia. Cel mai cinstit mod de a te îmbogăți instantaneu e să te împiedici de o sacoșă plină de bani, dar nici aia nu o să se întîmple vreodată. Și chiar dacă ar întreba, răspunsul cel mai probabil de la niște buni creștini va fi să-și vadă de școală, că nu trebuie să știe el chestii de-astea, de oameni mari.

Trebuie să fii complet redus mintal ca să crezi că în lumea reală există vreo șansă ca niște copii normali nici să nu fie curioși, nici să nu afle nimic din societate despre sex. Singurul lucru pe care n-or să-l afle cum trebuie e cum să te ferești de pericolele asociate. Că asta e informația cea mai plictisitoare.

Aveam o vecină de-o seamă cu mine, la bunici, la țară, care a crescut fix pe valorile creștine. Nimeni nu i-a explicat nimic despre nimic, ca să nu o corupă cu gînduri desfrînate. La 8 ani se freca în șanț cu un vecin. A fost și prima puță pe care am văzut-o. I-am dat un știulete de porumb fiert să-l molfăie și a fost de acord să mi-o arate. La vreo doi ani după aia a luat-o la căcău în fundul grădinii de la un pensionar brăilean, pentru o ciocolată. Dar povestea se termină foarte creștinește fiindcă, pe la 17 ani, s-a dus la mănăstire și s-a făcut măicuță. Slavă Domnului!

Citeşte mai multe despre:

8 comentarii

 1. #1

  “A fost și prima puță pe care am văzut-o.”
  ai grija cu gheii 😉

 2. #2

  Cica standard dublu: sa nu se faca educatie sexuala in scoli, ca de aia se ocupa familia acasa si biserica, dar educatie religioasa sa se faca in scoli! Pai de aia de ce nu se ocupa biserica si familia? Ca pana una alta suntem fruntasi la numarul de minore insarcinate in Europa, nu la numarul de atei nemantuiti.

 3. #3

  prima puta care ai vazut o zici…..

 4. #4

  Cel mai bine ca la ora de educatie sexuala sa se prezinte filme porno educative care sa fie comentate de un preot. Bineinteles: un preot pedofil sau macar gay.

 5. #5

  Apropo de “prima puță”, teoria mea e că Radu fie e moldovean la origine, fie are o iubită din moldova care-i arată seara “puța”… 🙂

 6. #6

  asa cum spune autorul, am avut fericirea sa cresc la tara , pina la 15 ani am cam calcat toate fetele din vecinatate ,prin lanul de porumb prin padure prin beciuri si prin poduri, asa se facea educatia sexuala , pe unele le-am mai fript si dupa ce sau maritat, ce vremuri domle.

 7. #7

  Bogatii au nevoie de noi nasteri pentru ca sa aiba cine-i sterge la fund. Tov Iohannis a declarat la deschiderea anului universitar ca avem o criza demografica. Gen degeaba ai 7 case daca nu ai cui sa le inchiriezi. El vrea sa aduca straini, dar aia care isi permit casele lui nu vor munci pe doi lei pe moshiile lui Dinescu sau ale Patriarhiei.

 8. #8

  Pentru China White
  Teoria mea e ca tu esti un/o mare bou/vaca si frustrat/a.
  Spre deosebire de teoria ta, a mea e cat se poate de realista,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]