Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

(P) La pas pe insula Zakynthos

Zoom (P) La pas pe insula Zakynthos

Insula Zakynthos este paradisul secret al Greciei ori, cum îi zic localnicii, Zante – „Floarea Levantului“. Este renumită pentru plajele sale largi, cu nisip fin, dar și pentru vegetația luxuriantă sau pentru țestoasele Carreta.

În timp ce coasta de nord-vest a insulei  are stânci  abrupte,  cu plaje de pietriș alb și apa mării turcoaz, în sud găsim plajele întinse, cu nisip auriu, iar centrul insulei este ocupat de plantații de măslini și păduri.

1. Orașul Zakynthos – cel mai bine este să vă bucurați „la pas“ de el. Explorați în voie străzile pavate și piețele care răsar din colț în colț, și intrați în buticurile, cafenelele ori magazinele de bijuterii care atrag orice turist.  În piața principală  veți descoperi  Muzeul Bizantin, care expune icoane, fresce, sculpturi din bisericile și mănăstirile  de pe întreaga  insulă, unele datând din secolul al XII-lea. Pentru o panoramă spectaculoasă asupra orașului și portului, urcați până în satul Bohali (la 2,5 km de Zakynthos),  la ruinele  castelului venețian.

2. Plaja Navagio – cea mai frumoasă plajă din Zakynthos și una din cele mai fotografiate plaje din Grecia. Accesibilă doar pe mare, Navagio întruchipează ideea de perfecțiune și grandoare.  Plaja albă este formată din milioane de pietricele,  care contrastează  cu azuriul  mării. Numele îi vine de la epava unui vas care făcea contrabandă  cu țigări și a eșuat  aici în 1980.

3. Insula Marathonissi și țestoasele Caretta – această micuță insulă privată este locul unde țestoasele uriașe Carreta își fac cuiburi  și depun  ouă  (vă  puteți ciocni de ele din iunie până în august). Întreaga zonă este protejată și prin urmare sunt interzise sporturile acvatice.  Insula  are două plaje – una cu pietricele, potrivită pentru  iubitorii de snorkeling,  și una cu nisip, unde au cuiburi țestoasele –, nu are electricitate sau taverne.

4. Grotele Keri – ca și plaja Navagio, aceste grote sunt accesibile numai pe apă, fie cu bărci private, închiriate, fie în excursii organizate. De-a lungul coastei sunt o mulțime de grote, unele abia accesibile înot, altele permițând intrarea cu bărcile. Dacă le veți explora, veți descoperi din loc în loc și plaje, mai mari sau mici, unde puteți ancora și vă puteți  bucura  de acel petec numai al vostru.

5. Dacă vorbim de grote, nu putem omite Grotele Albastre – din nou o atracție extrem de populară și de mediatizată  a insulei Zakynthos. Sunt o formațiune geologică particulară, care dă naștere unei succesiuni de grote de-a lungul coastei de nord-vest. Numele se datorează  reflexiei apei pe pereții de stâncă.

6. Porto Limnionas – este unul din cele mai ascunse locuri de pe insulă și, poate de aceea, mai frumos și mai sălbatic comparativ cu întreaga insulă. Trebuie să menționăm că nu sunt locuri de făcut plajă,  nu  există salvamari,  sunt pietre, apa este foarte adâncă, însă priveliștea este spectaculoasă. Dar să nu vă imaginați că este și pustiu. Mulți turiști vin aici, mai ales pentru  apus,  care este  absolut magnific.

Vacanțele în Zakynthos încep de la 404 euro/persoană și includ bilete de avion dus-întors București-Zakynthos, taxe de aeroport,  transfer aeroport- hotel-aeroport, 7 nopți de cazare la hotel de 2* și asistență turistică în limba română.

Raluca Rotar este Travel Specialist la agenția Paravion. raluca.rotar@paravion.ro pentru mai multe sfaturi și pentru o vacanță în cunoștință de cauză.

Callcenter 24/7: 0372.72.73.74

www.paravion.ro

1 comentariu

  1. #1

    Si..cam citi „refugiati.,.din stia bronzati deja, sint pe cap de locuitor ? Intilnirea ci ei este si ea inclusa in pret ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint