Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Păcat că nu mai există Bancorex-ul condus de moldovenii mei!

Zoom Păcat că nu mai există Bancorex-ul condus de moldovenii mei!

Ca să văd cum se procedează, am făcut și eu la CEC Bank o cerere de aprobare a unui credit de un milion de euro pentru nevoi personale. Aflînd că lucrez la Cotroceni, dl director al CEC, un om foarte drăguț de altfel, m-a chemat la dînsul în birou și, cu duioșie, mi-a calculat că, la veniturile mele, ar trebui să plătesc rate lunare la bancă pînă-n 2137, ceea ce, avînd în vedere starea de sănătate a  populației – mi-a spus dînsul –, nu se cade. Ce păcat că nu mai există Bancorex-ul condus de moldovenii mei!

Mi-aduc aminte cu nostalgie că, la inaugurarea Centralei atomo-electrice de la Cernavodă, m-am ocupat, împreună cu alte două colege, de fisurarea delegației canadiene în trei camere de hotel, iar spre dimineață am primit misiunea să-i duc premierului de-atunci, dl Văcăroiu, multă apă și șase castraveciori acri. Parcă văd că, la inaugurarea exploatării de la Roșia Montană, va trebui să-i duc lui Crin Antonescu două cutii de Diazepam.

Nu numai societatea noastră, ci și postmodernismul e în criză: n-am mai luat bani pe textele astea de zece luni. Dacă scriam în perioada romantică, măcar mă-ndrăgosteam dracului. Da’ așa nici la terasa Scriitorilor nu-mi mai vine, incognito, să intru, că-l văd, lipit ca și mine, pe Florin Iaru.

(va urma)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint