Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Paleologu, decis să amplaseze în București plăcuțe bilingve, în greaca veche și latină

Zoom Paleologu, decis să amplaseze în București plăcuțe bilingve, în greaca veche și latină

Vești bune pentru turiștii din Antichitate care aleg să viziteze Bucureștiul. Theodor Paleologu, candidatul PMP pentru Primăria Capitalei, a anunțat că vrea să amplaseze în tot orașul plăcuțe bilingve, în greaca veche și-n latină. El vrea să facă din București un oraș mai prietenos cu marea cultură clasică, pe care am ignorat-o timp de sute de ani, atunci când ne-am limitat la inscripții în vulgara limbă română.

“Să fim serioși, orice om care știe să citească ar trebui s-o facă în greaca veche sau în latină. Atât. Astea-s singurele opțiuni. Toate celelalte limbi sunt doar niște mugete de animal cu care întinăm literele sfinte ale alfabetului”, e de părere Theodor Paleologu.

El a atras atenția că nu e corect față de turiștii străini, în special aceia din Atena, Sparta sau Roma Antică, să nu găsească aici nici o inscripție în limba lor maternă. “OK, poate că mai sunt și excepții, dar acelea confirmă regula”, e gata să admită Paleologu. “Am văzut ieri pe stradă un băiat pe al cărui tricou scria mare ALUPIGUS. Bravo lui! I-am spus că sunt de acord cu mesajul de pe tricou și i-am lăsat numărul meu de telefon. Poate facem o întreagă linie vestimentară cu dictoane latine.”

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale