Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pământul deștept fuge de investiții proaste

Zoom Pământul deștept fuge de investiții proaste

Trăim niște vremuri tulburi ale Internetului. Sunt vremuri în care o știre falsă cu evadarea lui El Chapo stăpânește Internetul și un articol de pe un ziar național de renume în care aflăm despre o sirenă eșuată pe plajele din Egipt a acaparat imaginația fanilor Disney, chiar dacă sirena este de fapt un manechin de la filmările peliculei Pirații din Caraibe. În tot acest context, un articol despre o bază sportivă realizată cu peste un milion de lei într-o localitate imaginară precum Chicerea ar fi un real succes și nimeni nu și-ar pune problema dacă acel loc chiar există. De ce? Pentru că am ajuns în acel moment al democrației de tip românesc în care orice fel de investiție din bani publici, în absolut orice loc existent sau inexistent, ne pare, fără vreo urmă de dubiu, posibilă.

Județul Iași, comuna Tomești, sat Chicerea. Printre vacile care mai traversează drumul de o calitate care ar putea aduce demiterea chiar și a unui administrator din vremea Imperiului Roman, se plimbă ideea primarului de a moderniza localitatea așa cum scrie la carte. Apă nu prea este, canalizare nici atât, dar autoritățile locale știu cum se câștigă electoratul: cu sport. Și nu orice sport, ci sportul rege.

Nimic nu e prea mult pentru a încuraja mișcarea, atât de utilă în momentele în care, de exemplu, te zgribulești în casă pentru că nu ai locuința conectată la gaz. Și pentru mișcare și filozofia sportului, Primăria din Tomești a scos în 2012 aproximativ 1,2 milioane de lei pentru o atât de necesară bază sportivă cu teren de fotbal, pistă de atletism, tribune și vestiare. Toate bune, până când pământul de sub atât de oportuna investiție a decis să își spună cuvântul și a plecat. A plecat la vale, spre perspectiva unei utilizări mai inteligente, lăsând primarul și constructorul să învârtă vina cu lopata. Ar fi învârtit ei banii, doar că investiția ce ar trebui finalizată în 2016 are o mică problemă: nu există.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. #1

    Corect!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100