Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pandemia în cîteva personaje (2)

Zoom Pandemia în cîteva personaje (2)

Mihai Gâdea – Cînd te uiți pe Antena 3 și vezi că se discută despre pandemie, te aștepți ca-n orice moment Gâdea să ia apărarea coronavirusului, să spună că i se face o mare nedreptate și că săracul SARS-CoV-2 e victima unui abuz inimaginabil. Practic, Arafat, Rafila și Streinu-Cercel trebuie să dea socoteală pentru ce-i fac bietului virus, care probabil că a deranjat pe cine nu trebuia, ceva italieni bătrîni. E vorba, evident, de un atac politic asupra virusului. Toate structurile statului și-au unit forțele ca să-l termine. Chiar nu vi se pare că e ceva ciudat la mijloc? De ce s-ar mobiliza atîtea forțe pentru un virus mititel?

Cristian Tudor Popescu – A aruncat cuvinte grele despre criza cu care ne confruntăm acum: cretini, imbecili, ucigași. Cumva, e normal, pentru că discutăm despre pandemie, boală și moarte. Totuși, CTP e genul de ziarist care ar fi folosit fix același registru dacă vorbea despre excursia unui grup de preșcolari de la grupa mijlocie, care s-au dus în parcul Herăstrău să culeagă flori de primăvară pentru doamna educatoare.

Ștefan Mandachi – E un om care trebuie să se calmeze. La început, a tras un semnal de alarmă că nu-i mai merg afacerile din cauză că sperie statul oamenii cu pandemia și cu virusul ucigaș. A văzut că nu merge și a schimbat placa. A trecut în tabăra cealaltă, însă la fel de categoric: să închidă statul toate mall-urile, ca să treacă mai repede criza! E genul de om care ar aborda orice poziție, cu condiția să fie extremă și să se-audă bine în toată țara că are și el o părere. Inteligentă, idioată, nu contează. Oricum, lumea e proastă și nu știe să facă diferența. Individul ori se super-panichează, ori trece nepăsător și inconștient prin viață și-i îndeamnă agresiv pe oameni să facă la fel. Dacă îi spui că singurul fel în care își poate ajuta semenii e să se calmeze și să tacă, o să urle cîteva ore la tine chestii de genul: „Tac! Nu vezi că tac? Uite, tac! Dă-mi un premiu pentru că tac din gură! Alooooo! Mă aude cineva și pe mine?“.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale