Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pandemie pe stil nou

Zoom Pandemie pe stil nou

Cu pandemia suntem ca-n reclama aia: Las-o, mă, la punctul mort!

Nu prea știi cum să te simți. Oare să speri? E normal să speri, pentru că sunt vaccinuri pe piață, se înțeapă oamenii, se lucrează la treaba asta.

Pe de altă parte, tot ce „vine“ din exterior este de-a dreaptul înspăimântător: Franța e aproape de lockdown, Anglia geme sub noua tulpină care livrează bolnavi spitalelor cum livrează Marcel Vela poezie pe Internet, iar dincolo de Ocean, doctorul Fauci spune că ce e mai rău abia acum vine.

E o stare imponderabilă, atât sentimental, cât și instituțional. Vlad Voiculescu nu crede în cifrele statului, nu crede în acel „sub 3%“ infectări din București. Și are multe argumente să spună asta. E nasol însă că un ministru al Sănătății nu poate înainta nici alte cifre pentru că, logic, nici nu ar avea de unde. Și-atunci, se alătură și el nouă, în acest nor al imponderabilității. Prefectul Capitalei și primarul Nicușor Dan poate că nu au nici ei încredere în cifrele vehiculate, însă ne spun că nu pot amâna nici o relaxare, pe motiv că vor fi loviți cu legea în cap și vor fi dați în judecată.

Iar, astfel, plutirea continuă. Nu știm mai nimic, nu suntem orientați deloc, cât despre ce va veni, trebuie spus că a venit. Dacă e să ne referim doar la tulpina cu volan pe dreapta. Doctorul Țincu spune: „Avem argumente să spunem că noua variantă de coronavirus circulă deja în România. Trebuie să începem să secvențiem și să identificăm această tulpină“.

Adică statul român e forțat acum să se întoarcă în iadul anchetelor epidemiologice. N-ai să vezi așa ceva, vom aplica metoda Șoșoacă: luăm tulpina-n piept!

Consilierul științific al Guvernului francez, Jean-François Delfraissy, spune că mutațiile virusului ne plasează acum în pragul unei noi pandemii.

Statul român trebuie să treacă pe iarbă, pe haș, pe ceva, instituțiile noastre chiar nu mai pot suporta stresul unor proceduri care chiar trebuie aplicate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Tulpina din grădina Maicii Domnului

  2 martie 2021

  Motto: Într-o grădină, sub o tulpină, zării un virus ca o lumină. Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică, că vine altul și ni-l ridică. A trebuit să treacă […]

 • America ungarului cenușiu

  2 martie 2021

  Puține țări de pe planeta Pămînt egalează România în devotamentul arătat Americii. Parteneriatul strategic pe care, altminteri, SUA îl are cu multe națiuni a atins la noi standarde evanghelice și […]

 • Nepriceputul cu patalama

  2 martie 2021

  Cu 15 zile înainte de a se împlini 165 de ani de la dezrobirea romilor în Țara Românească (166 de ani de la dezrobirea lor în Moldova), Curtea de Apel […]

 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]