Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Patriotism, orice s-ar întîmpla! Senzaționalul 1 Decembrie cu tricolor

Zoom Patriotism, orice s-ar întîmpla! Senzaționalul 1 Decembrie cu tricolor

Duminica trecută, cu ocazia Zilei Naționale a României, isteria a cuprins Bucureștiul, vedetele de tabloid, televiziunile și nu în ultimul rînd locuitorii Capitalei, care umblau bezmetici prin oraș, ca să blocheze traficul și să-și piardă plozii pe sub tancurile de la Arcul de Triumf. În timp ce pierdeam vremea în mașina blocată în trafic, alături de Irina Margareta Nistor și invitații speciali ai Zilelor Filmului Croat, Daniel Rafaelici și Stanislav Tomici, încercînd să-i conving pe aceștia din urmă că nu așa arată o duminică obișnuită în București, la televizor se întîmplau tot felul de orori.

Mai precis, pe PRO TV, actorii din serialul La bloc s-au reîntîlnit ca să se bucure că s-au făcut zece ani de la difuzarea primului episod, ceea mi se pare o mare realizare pentru țară și popor, în general. Sau măcar pentru PRO TV, o realizare de 6,8 puncte de rating și 20,2% cotă de piață. Apoi, Măruță a invitat pe canapeluță o scamatoare ucraineancă, Zlata pe numele ei de scenă – îmbrăcată într-un catsuit cu motive populare semnat de designerița româncă Lana Dumitru –, pentru a o convinge să devină româncă. Și să se crăcească cu talent prin platou. După care, bineînțeles, a făcut duminica-n familie, invitînd-o și pe nevastă-sa, care s-a deghizat în Maria Tănase, confundînd Ziua Națională a României cu Halloween-ul.

Nebunia a continuat cu o producție prezentată de Smiley și Pavel Bartoș, în cadrul căreia Loredana a gătit alături de maică-sa, masterchef-ii au cîntat și dansat, la fel ca și Mihai Petre și Andi Moisescu, precum și dansatorii lui Edi Stancu. Practic, tot felul de ghidușii cu aer festiv, îmbrăcate în costum național. În acest timp, celebrul român de etnie romă Connect-R declara pentru cancan.ro: “La mulți ani România, să dea Dumnezeu să putem reveni la valorile de altădată și să dea Dumnezeu la ceva mai bine. Aș schimba populația și aș lăsa poporul. Merg să văd festivitățile militare, îmi plac. La mulți ani și vouă!”. Ce-a vrut să spună autorul n-am înțeles, dar sper că populația pe care ar vrea s-o schimbe e tocmai aia mai închisă la culoare, din care provine.

În fine, n-aveam cum să treacă o sărbătoare atît de mare fără puțin PR din partea lui Bote: “Le urez tuturor românilor La mulți ani!, o zi de 1 Decembrie fericită, să fie optimiști, sănătoși, să ia viața cu bune și cu rele, așa cum e ea. Și să nu uităm că sîntem români, orice s-ar întîmpla. Nu e treaba mea să vorbesc despre schimbări, e a politicienilor, în care eu am încredere. Dacă o să fiu politician, veți vedea!”. Și adevărul este că tot ce ne mai lipsea era un chiloțar care să conducă un minister, în condițiile în care niște curve politice s-au futut deja în ea de țară.

1 comentariu

  1. #1

    Adevar ai grait…atunci romanul e patriot cand vrea sa-l vada toti in rest sta ascuns la mila altora si sufla in „iaurt”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint