Zvonurile care spun că în Marea Neagră ar fi risc de holeră au venit ca un ajutor nesperat pentru hotelierii de pe litoral, care, în sfârșit, pot da vina pe îngrozitoarea boală epidemică atunci când turiștii au vreo neplăcere. „Mă bucur că pot spune că e vorba de holeră în caz că vreun turist suferă vreo toxiinfecție alimentară“, ne-a declarat patronul unui restaurant, care a ridicat din umeri neputincios, pentru a ne arăta cum o să-și decline orice responsabilitate în cazul unor reclamații.
„Ce vreți, să opresc eu războiul din Ucraina? Nu pot. Sunt un biet întreprinzător din domeniul HoReCa. Nu e de competența mea să-i conving pe beligeranți să nu mai arunce în aer baraje“, a mai spus patronul de restaurant.
Hotelierii spun că vor da vina pe holeră inclusiv în cazul în care se trezesc că doi turiști au rezervat aceeași cameră. „Păi, da, pentru că recepționerul, secerat de holeră, a confirmat ambele rezervări“, ne-a explicat un patron de hotel, scuzându-se apoi că nu mai poate vorbi, pentru că e suspect de holeră și medicul i-a recomandat să se relaxeze înotând în piscina unității de cazare.