Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Patru înmormântări și o reclamă la bere

Zoom Patru înmormântări și o reclamă la bere

În ultimii ani, nici nu mai știu câți, m-am implicat în câteva campanii umanitare. Uneori ca profesionist, pe vremea când lucram în publicitate, alteori ca amator. Cele mai multe au fost campanii de strângere de fonduri pentru copii care aveau nevoie de tratamente costisitoare, în străinătate, pentru a trăi. N-am făcut nimic deosebit. Am fost doar unul dintre zecile de mii de români care au ajutat.

Poate știți cum se întâmplă lucrurile, cum se ajunge la situații de acest fel. Pur și simplu există afecțiuni care nu se pot trata aici. Există proceduri medicale care nu se realizează în România, oricât de buni medici am avea. Iar tratamentul în străinătate costă. Mult. Mereu, în cazurile pe care le știu, costurile depășesc posibilitățile financiare ale familiei. Statul român, prin Ministerul Sănătății, are la dispoziție fonduri pentru astfel de situații. Nu multe, dar are. Cererile, însă, sunt procesate greu iar lista de așteptare este lungă. Uneori, copiii aceia au nevoie de tratament foarte repede. Nu pot aștepta luni de zile ca un funcționar plictisit să aprobe sau nu virarea fondurilor. Așa se ajunge la colecta publică, așa se apelează la ajutorul celor care pot ajuta repede.

Patru dintre copiii pe care am încercat să-i ajutăm nu mai sunt astăzi printre noi. Au murit. Da, au murit, pentru că, deși de cele mai multe ori s-au strâns banii de care aveau nevoie, aceștia au venit prea târziu. Iar banii de la stat n-au venit niciodată. Poate este nedrept să spunem că statul este de vină pentru moartea celor patru copii, dar este perfect adevărat. Poate că, beneficiind de fonduri la timp, copiii aceia ar fi murit oricum. Dar n-avem cum ști asta, pentru că n-au beneficiat de fonduri. Nu că n-au beneficiat de fondurile de la stat la timp. N-au beneficiat deloc.

A beneficiat, însă, Cristi Minculescu. Ministrul Sănătății din acea perioadă i-a dat, din fondurile statului, 50.000 de euro pentru un transplant de ficat efectuat în străinătate. Banii au fost dați în regim de urgență, peste rând. Ion Bazac a motivat această procedură de urgență spunând că domnul Minculescu este o valoare națională, care a încântat generații întregi. Și a golit butoaie cu vodcă, aș adăuga. Valoare națională sau nu, după modelul Arșinel, operația se putea face și în România, cu deplin suces. În plus, din 10 concerte alături de foștii colegi de trupă, Cristi Minculescu ar fi făcut singur rost de bani. Mai mult, Ion Bazac, proprietar de showroom Ferrari și Lotus, proprietar el unui magazin în Monte Carlo, ar fi putut, cu ușurință, să dea din propiul buzunar acești bani. Dar nu i-a dat, i-a dat din fondurile puține și greu de accesat ale statului, omorând un copil care, poate, ar fi putut deveni la rându-i valoare națională.

Ei bine, bătându-și joc de banii primiți de la noi, pișându-se pe mormintele mici ale multor copii care n-au avut norocul lui, Cristi Minculescu apare acum într-o reclamă la alcool. Bravo, băi Bazac, ai investit bine banii noștri. Ai pariat pe trecut și ți-a ieșit, căci viitorul nu contează. N-a contat niciodată în țara asta din ce în ce mai de căcat, în care copiii nu sunt o prioritate.

Sta-v-ar în gât ficații și rinichii, imbecililor!

 

2 comentarii

  1. #1

    Parca si tatal lui avea genul asta de rinichi, polichistic. Oricum cind s-a suparat el si a plecat in Luxembourg sau unde a plecat de a format Lotus, se plingea ca la concerte nu vin fanii, asa ca de unde bani.

  2. #2

    JOS PALARIA!
    Sincere felicitari autorului articolului!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint