Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pe lângă parcul fără soț

Zoom Pe lângă parcul fără soț

Ce faci când ești unul dintre cele mai sărace orașe din România, din unul dintre cele mai sărace județe românești? De obicei, nimic, ceea ce în Botoșani stă în firea lucrurilor. Când, totuși, te lovește câte-o străfulgerare și-ți amintești că în județul tău s-a născut Eminescu, parcă nu-ți mai vine să freci menta zi de vară până-n seară, și te pui pe investit.

Apă curentă? Canalizare? Reabilitare termică? Școli, grădinițe? Nope. Un parc, nene, un parc. De asta are nevoie poporul botoșănean: de un parc de 48 de hectare, cu bazin acoperit, descoperit, trambulină, tobogane, patinoar și 65.000 de copăcei.

Da, totul este făcut din fonduri europene, așa că mai bine am închide gura și nu ne-am mai pune în calea progresului, căci fondurile europene de aia sunt făcute, pentru a fi accesate și cheltuite pe lucruri de nu atât de mare necesitate.

Parcul ar fi trebuit, inițial, să coste 63.766.755 de lei. Da’ au venit niște nenorociți de spanioli, strânși într-o firmă pe numele său SC Grupo Empresarial Mangeta, care au zis că fac ei parcul regional de agrement Cornișa pentru doar 46,9 milioane de lei. Oameni aprigi, botoșănenii au zis că merge și așa. Bine, nu chiar toți botoșănenii, ci ăia care se ocupau de licitație. Ceilalți, strânși și ei într-o firmă, de data asta foarte locală, numită Electro-Alfa International SRL, au zis că oferta e prea bună pentru a nu fi contestată. Și au contestat-o, câștigând până la urmă licitația, de pe locul 3, cu o ofertă de 52.190.000 de lei plus TVA. Spaniolii și niște portughezi cărora le luceau ochișorii la contractul cu Primăria din Botoșani s-au lăsat păgubași și au plecat la căpșunile lor, că se apropie sezonul. Acum, mai contează că Electro-Alfa International nu se ocupă cu amenajări peisagistice, construcții de bazine și împăduriri? Că experiența ei, vastă, de altfel, se învârte în zona echipamentelor electrice sau de telecomunicații? Chiar nu mai contează. Important e că le-am dat-o peste bot străinilor și am păstrat în țară fondurile alea, din care jumătate sunt plătite de Primăria Botoșani. Ia să ne lase dracului în pace, să ne facem noi parcuri inutile cu constructori de prelungitoare.

Publicat în Cațavencii 10(88) 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint