Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Penelescu

Zoom Penelescu

Nimic mai stupid decât comparația dintre Liviu Dragnea și Nicolae Ceaușescu.

Critica la adresa PSD este înecată de fiecare dată într-o propagandă ieftină, o îmbăloșare isterică, presărată ici-colo cu trimiteri fasciste, comuniste, extremiste și glumițe care, cică, sunt dovada superiorității omului non-pesedist față de omul-pesedist.

”Ciuma roșie” și ”comuniștii” sunt vedetele zilei, iar Dragnea e asemănat lui Ceaușescu pentru că… aa, da, pentru că și unul, și altul sunt români. Tot demersul este greșit – se ratează astfel înțelegerea dezastrului pesedist și înțelegerea mecanismelor prin care se perpetuează PSD, se propagă, își mulțumește clientela și așa mai departe. Critica la adresa PSD lovește într-o zonă vag politică, vag administrativă și foarte-foarte vag o zonă care ține de valori – așa, paușal, vărsat, două kile de valori, doamnă, vă rog!

Exact asta făceau comuniștii: transferau contribuțiile de la angajator la angajat și îi scuteau de taxe pe dezvoltatorii imobiliari.

PNL și USR, foarte mulțumite altfel de măsurile fiscale ale PSD, mai de dreapta decât a visat vreodată PNL, patinează demagogic și electoral în zona unor valori-direcții primitive: libertate, democrație, anticorupție. Acolo își epuizează tot arsenalul, toată energia.

În atâția ani, peneliștii n-au înțeles ce le oferă pesediștii alegătorilor și de ce câștigă PSD alegerile. În mintea lor, ca în mintea multora, explicația e simplă, doar că nu explică nimic: oamenii sunt proști – pot fi cumpărați cu 50 de lei; oamenii sunt proști – nu-și dau seama că PSD îi minte; oamenii sunt leneși – vor să stea și să le dea PSD bani… Și tot așa, o ”explicație” care spune mai multe despre PNL și USR decât despre PSD și despre România de azi.

Nu contează că sunt contraziși de cifre, de matematică, de statistici, de Eurostat, de rezultatele alegeilor, nu, critica lor rămâne pe mai departe că PSD e votat de ”proști” (altfel, un termen atât de vag) și de leneși/săraci.

E o echivalență pentru ei între leneși și săraci, remanență a regimului băsist: sunt săraci cei care nu vor să muncească. Echivalența e generată și alimentată continuu de generațiile pline de voință și inventivitate din prezent (o altă ficțiune) și care sunt trase înapoi de generațiile mai vechi, de generațiile de oameni ”depășiți”.

 

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Asta s-a vazut in campanie cand PSD zice ca reduce TVA la 18 si vine repede PNL mai destept si zice 16 .Nu aveau [si nici nu au]nimic in cap.Curatenie in tara[de gunoi], plantari de copaci [romsilva],sapat santuri pt ape prin sate sunt lucruri plicticoase si cred ei neaducatoare de voturi .Asa o fi ca eu nu sunt politician dar as vota cu unu care lasa dracu taxele asa si se apuca de facut curat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Tulpina din grădina Maicii Domnului

  2 martie 2021

  Motto: Într-o grădină, sub o tulpină, zării un virus ca o lumină. Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică, că vine altul și ni-l ridică. A trebuit să treacă […]

 • America ungarului cenușiu

  2 martie 2021

  Puține țări de pe planeta Pămînt egalează România în devotamentul arătat Americii. Parteneriatul strategic pe care, altminteri, SUA îl are cu multe națiuni a atins la noi standarde evanghelice și […]

 • Nepriceputul cu patalama

  2 martie 2021

  Cu 15 zile înainte de a se împlini 165 de ani de la dezrobirea romilor în Țara Românească (166 de ani de la dezrobirea lor în Moldova), Curtea de Apel […]

 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]