Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pentru liniștea marelui turnător

Zoom Pentru liniștea marelui turnător

Traian Băsescu e mut ca o lebădă. Nu de azi, de ieri, ci de ceva vreme.

Vi-l închipuiți pe președintele jucător de altădată, pe ministrul luptător și înjurător tăcând mâlc atunci când e dat afară din casă? Pentru că ținea la apartamentul lui de la stat pe care nu avea dreptul să-l mai locuiască, Traian Băsescu a dărâmat Guvernul Ciorbea.
Așadar, ce l-a determinat pe Traian Băsescu al zilelor noastre să fie docil, discret și departe rău de scandalagiul fără astâmpăr din trecut? Să se fi înțelepțit brusc? Să consume mai puțin? Poate. Dar poate nu despre asta e vorba.

Atunci când i-au băgat la pârnaie fratele și nepotul, Traian Băsescu a înțeles că drumul lui s-a terminat, că, deși încă mai are pe birou butoanele, cablurile care conectau butoanele cu pricina la Serviciile altădată docile fuseseră smulse cu brutalitate. A plâns, a intrat în depresie, a dat iama în pivnița plină și, până la urmă, s-a liniștit. Nici nu mai avea ce altceva să facă.

Anul ăsta, loviturile au venit în cascadă. Mai întâi i-a dat-o Justiția, care i-a recunoscut pe deplin calitatea de turnător al Securității. Apoi s-au băgat pe fir SPP-ul și RAAPPS-ul, care i-au retras gărzile și l-au dat afară din casa la care visase încă de pe vremea când acolo locuia Petre Roman. Casa în sine nu era senzațională, dar pentru Băsescu avea valoare de simbol. Ocupa, în sfârșit, și ultima rămășiță a moștenirii primului om care, după 1989, n-a vrut să bea cu el până în zori, jignindu-l de moarte.

În fine, ultima lovitură pe care Băsescu a înțeles-o pe deplin la adevărata ei valoare a fost băgarea în pușcărie a Elenei Udrea. Nu că nu se aștepta, cumva, la asta, dar încă mai spera. Căci dacă Udrea scăpa și de data asta, mai erau șanse să scape și Ioana, fii-sa aia mare, pe care o paște, de asemeni, o ditamai condamnarea.

Iar dacă, pentru Elena, Traian n-a mai putut face nimic, pentru Ioana încă ar mai fi câte una-alta. Prima chestie pe care o poate face e să tacă și să înghită, demonstrând celor care stau cu sentința aproape redactată în mână că a înțeles și nu mai face. Al doilea lucru pe care probabil l-a făcut deja e să mai dezgroape din banii ăia puși deoparte și să-i transfere discret într-o țară cu care chiar nu avem tratat de extrădare. Nu pentru el, că nu lui or să-i trebuiască acolo. Dar oare e cineva atât de fraier încât să creadă că Ioana Băsescu va mai fi în țară la toamnă, când s-o da sentința în dosarul banilor furați în campania lui Băsescu din 2009?
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale